Erna Solbergs skremselspropaganda

Av Dan Odfjell. 

EØS-avtalen, verdens beste handelsavtale sa statsministeren freidig under talen sin på NHOs årsmøte forleden, en glatt påstand uten substans. Jeg utfordrer henne å bevise oss påstanden. Men helt bortsett fra det, dette er ikke en handelsavtale slik politisk og forledende statsministeren forsøker seg på.

Nei, dette er mest en oss bevisst tilknytning til EU på en «dynamisk» utspekulert måte, ved gradvis å vikle oss inn i og underlegge oss utopien, et Europas Forente Stater. Tilslutt vil det være nær umulig å få «omeletten» tilbake i eggene; deri ligger EU-strategien samt norske og andre globalisters kjøreplan. Erna forsøker seg med en påstand, som jeg påstår er løgn. Norge som suveren nasjon er under angrep, det er sannheten.

Det norske folket sa Nei-til-EU, men maktpolitikerne tok som kjent ikke folkets nei til følge. De ville annerledes, de trodde de visste bedre, men i retrospekt ser vi de tok alvorlig feil, dessverre. Ja-siden stresset oss om det handelsmessige nødvendige, men mest for å skjule strategien om gradvis å lirke oss inn i EU bakveien. Dette siste var så viktig, at innledningsvis frasa Gro Harem Brundtland oss retten til en gang å sitte ved EU-bordet der bestemmelsene skulle taes, sågar om saker som gjaldt oss selv spesielt.

Tyskerne og franskmennene og andre brukte mye argumentet «aldri mer krig i vår tid» mens de to landene i virkeligheten like mye sloss for et «hjemme-marked» dominert av dem selv gjennom et stadig utvidet fellesmarked, gjennom B-land. Dersom noen trodde EU er et veldedighets prosjekt må de tro om igjen. Dette er steinhard politikk.

Taktisk forstår jeg Erna, hun må forsvare seg. Heller det enn å medgi oss «svinebundet» av en udemokratisk ordning som i tillegg er grunnlovstridig. Og ved å snakke positivt håper hun å slippe å omtale EØS/EUs meget uheldige nedsider - hvorav den verste er regjeringens totalt uforståelige innvandringspolitikk, mye dirigert fra EU. Folket, i motsetning til makt eliten, kan ikke forsvare seg mot eller fraflytte seg farlige fremmede, alle oss uten pansrede biler, vakter og diverse statsbetalte sikkerhets foranstaltninger.

At EØS-avtalen «bærer» norsk velferd var en annen frekk og freidig påstand fra statsministeren under NHO-middagen. Jeg er fortalt innvandringspolitikken alene koster landet rundt 250 milliarder årlig. Dersom noe «bærer» norsk forvokst velferd er det nok olje og gass inntektene. Kanskje statsministeren kan forklare oss dumminger dette mer presist, takk.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.