Hvem er den gulbleke hesten i Åpenbaringsboken?

Andakt av P54.

Mange har kanskje lest om de fire hestene i Åpenbaringen. Det har vært mange tydninger på det opp gjennom årene. Alt som skjer i dag virker som endetiden. En av hestene er en gulblek hest eller pale horse på engelsk. Nye oversettelser har rettet på det og sier en green pale horse. Ordet oversatt pale er oversatt grønn (chloros).andre steder i skriften. Noen har da fremmet tanken om at det skulle stått grønn hest, men siden grønne hester ikke finnes hadde oversetterne skrevet gulblek. Grønt er jo også en blandingsfarge hvor gult er involvert. Se Store Norske Leksikon: Grønt.

Nå har det seg slikt at noen mener at det skulle stått grønn hest og at det representerer Islam som bruker fargen grønn. Det var favorittfargen til Mohammed og koranen er også grønn. 

Her kan man spekulere seg grønn, men det interessante er hva som står i åpenbaringen om den "grønne" hesten.

Åpenbaringen 6, 7 Da Lammet brøt det fjerde seglet, hørte jeg den fjerde skapningen rope: «Kom!»  8 Og jeg så, og se! – en gulblek (chloros) hest. Rytterens navn var Døden, og dødsriket fulgte med ham. De fikk makt over fjerdedelen av jorden, så de kunne drepe med sverd, hungersnød og pest og ved jordens ville dyr.

Døden og dødsriket følger med Islam, i dobbel forstand. Om de får makt over fjerdedelen av jorden geografisk eller befolkningsmessig vet ikke jeg, men for noen år siden var de 24.1 % av verdens befolkning. Så at de har makt over fjerdedelen av jorden er oppfylt.

Det står at de skal drepe med sverd som også er et symbol for Islam og det blir brukt ved halshugging offentlig. Det er vel bare Islam som har utbredt bruk av halshugging. Hungersnød og pest har man også blant annet i Afrika. Det som er interessant er at de også skal drepe med jordens ville dyr. Det er hva ISIS truer med i dag. Sammentreff eller oppfyllelse? Les her: 'Kill the Infidels' with Snakes and 'Wild Animals,' Lone ISIS Jihadists Told.

Det er mye spekulasjoner om de forskjellige oppfyllelser, og jeg ønsker ikke å ha bastante meninger om dette, men Åpenbaringen er skrevet til troende og vi blir bedt om å forstå hva som skrives der. Tenkte bare å dele dette så får hver og en gjøre sine tanker innfor Gud. Den grønne hesten er siste hesten før den store trengselen og med Islams invadering i Europa og Skandinavia kan man lett se at det kan stå for døren før vi aner det. At Islam invaderer og infiltrerer Vesten er iallfall et faktum og det har vært planlagt av det muslimske brorskapet i mange år nå. Målet er å ta over. For de som ikke er informert burde man lese "An explanatory memorandum" en samling notater myndighetene i USA  kom over ved en tilfeldighet som beskriver hvordan Islam planlegger infiltrasjon av alle vestlige institusjoner for å ta over.

At Islam identifiserer seg med grønt kan også sees på dette kartet Erdogans militære har laget for å vise fram Islams styrker rettet mot knøttlille Israel i rødt: Islam har over 5.2 millioner soldater rettet mot Israel som har 160 000. Nesten 1.7 milliarder innbyggere mot Israels litt over 8 millioner.

For de som er interessert kan man lese en kort forklaring om den grønne hesten her:"Pale Horse Muslim Death".

Eller man kan lese en lang avhandling om alle hestene her: Husk at dette er bare hva en mann mener, andre kan tyde det annerledes: "Islam in Bible Prophecy – The Four Horsemen".

Her er en 10 minutter video fra en annen kilde.
 

Det finnes sikkert mange andre som skriver om dette så ta det for det det er, bibelstudenter som prøver å tyde profetier. Mange ganger forstår vi ikke profetiene før vi lever i dens oppfyllelse. Ser en tilbake så kan man se at mange av profetiene har blitt oppfylt i nyere tid uten at de fleste er klar over det. Som med alle profetiske tydninger så må vi være varsomme og huske ordtaket: "Mennesket spår, men Herren rår". At vi lever i vanskelige tider er sikkert, folk mot folk og rike mot rike skjer i våre dager etter lang tid med fred i våre land. Islams utbredelse i våre land vil bringe nye utfordringer og vanskeligheter.

Hva som enn skjer så må man huske på at redningen for evigheten er Jesus Kristus, at man har tatt imot ham som sin personlige frelser og er funnet i ham. Ved tro og bekjennelse.

P54