Walid al-Kubaisi ba Herland Report lage en serie programmer før han døde

Av Hanne Herland. 

Herland Report TV (HTV): Vi minnes den viktige norske fritenkeren og forfatteren, Walid al Kubaisi i en serie programmer der han utlegger sin ideologi og tenkning rundt islam, kristendom, ateisme, innvandringsdebatt og livet.

Da al-Kubaisi gikk bort, var det få som visste at han hadde tatt kontakt med Herland Report teamet og ønsket at vi tok opp programmer med ham der han oppsummerte sine tanker etter et langt liv i Norge og Midtøsten.

Walid al-Kubaisi ønsket å samtale om islam, innvandringsdebatten, Jesus, ateisme og Midtøsten på en måte som ville oppsummere hans tenkning på feltet. 

Han hyller også sin venn, Håvard Rem, i et av programmene.

Jesus Kristus er en fantastisk person som nordmenn burde studere og følge. Han er helt annerledes enn mange religiøse vil vri det til,” sier forfatter og fritenker, Walid al-Kubaisi. Se programmet her og følg Herland Report TV.

Vi anser Walid al-Kubaisi som Norges viktigste tenker når det kommer til Midtøsten spørsmål, ikke minst fordi han både behersker i dybden lokalkunnskapen om de indre prosesser i Midtøsten, samt innehar en dyp kulturell forståelse for Europa. Dette gjør ham istand til å se sammenhenger og analysere virkeligheten på tvers av kulturene. Dette er program to i serien.

Hanne Herland