IS bruder og deres barn

Av Norvald Aasen.

Til "Redd Barna".

På innslaget i kveldens søndagsrevy, 24.02.2019, var selvfølgelig en representant for RB på skjermen for å tale varmt for IS sine bruder og barn.

Representanten for RB uttalte at barna kom fra Norge og de hadde rett til å komme tilbake hit.

Dette er ikke sant!

Disse barna er født i Syria eller noen kanskje i Irak og har aldri kommet fra Norge. Deres mødre, trolig de fleste av dem,  er trolig ikke fra Norge, men har kanskje norsk statsborgerskap.

Dette forhindret dem ikke i å slå seg sammen med grusomme krigere fra IS. De må gjerne få reise tilbake til sine hjemland, men dette er land som Somalia, Pakistan, eller andre fjerne land der de har sine etniske bakgrunn fra. De som er norske bør få lov å være der de selv har valgt å tilbringe sine liv.

Det er dessuten en rekke rike land i midt-Østen som er mer naturlige endestasjoner for både bruder, krigere og deres barn enn Europa. RB må gjerne drive sine hjelpeprosjekter blandt disse barna og deres mødre og fedre. Men å utsette våre samfunn for mer terror og tragedier med bakgrunn i IS og islamisme enn det vi allerede har opplevd i vår verdensdel er uansvarlig, og jeg vil nesten tro at det ligger hattanker bak det å utsette våre land i Europa for mer slike tragedier.

Når vi vet de grusomhetene disse menneskene har vært delaktige i, både som krigere og bruder er det rent ut motbydelig både å høre deres klagesang og også å være vitne til den rørende omsorgen som bl.a. RB viser for å få de til Norge. Mennesker har fått hodene kuttet, der de er slept til slaktebenken eller til stranden, dyttet ut fra høye hustak med bakbundne hender, ble satt inn i stålbur med bensin i bunnen som har blitt antent der det arme menneske ikke har hatt noe mulighet til å unnslippe, men ble drept i flammene. Og vi har sett barn som selv har fått trekke av det avgjørende nakkeskuddet til det arme offeret. Nå beklager de som står bak disse grusomhetene at det er kaldt i teltene og mye regn så de vil tilbake til Norge og Europa der de kan få et godt liv og barna kan gå i barnehage.

I kjente tilfeller der avviste asylsøkere har blitt returnert til sine hjemland har mange blitt nektet innreise der de kom fra. Nå har vi mulighetene til å vise at vi har lært av land som våre importerte ressurser kommer fra ved å avvise IS-avleggerne og deres opphav innreise til Norge!

"Redd Barna" sitt engasjement på dette feltet virker litt søkt da jeg aldri har hørt et pip fra denne organisasjonen når norske barn blir knivtruet og ranet, ja , også drept. Og da mener jeg norske barn.
  
Norvald Aasen,
6983 Kvammen