NRK har en agenda

Av Dan Odfjell.

På Resett 27/3/19 skrev redaktøren Helge Lurås selv under tittelen «Noe å tenke på for kringkastingssjefen» hvorved vi fikk et billede av sistnevnte gjennom hans besværelser over kritikk mot NRK. Utgangspunktet var et enkelt spørsmål fra avisen Dagens Næringsliv om hvorfor NRK fikk slik kritikk. I sitt svar røpet Thor Gjermund Eriksen seg selv og NRK til de grader:

«Det handler om at noen krefter skal holde dette landet sammen og være inkluderende. Og så handler det om at noen ikke har dette som mål. Førstnevnte (dvs VG, NRK og Aftenposten) må bruke sine krefter og sin tid på det de synes viktig». Og det synes jeg er en bra ting, sa Eriksen.

Klarere kan det neppe sies at NRK har en kraftig agenda, og at den er sosialistisk og til fordel for fremmed-innvandringen. At en nasjonal og av folket betalt kringkaster ikke er nøytral er uakseptabelt skremmende og demokratisk ødeleggende. Kanskje mest avslørende de to siste årene har vært kampanjen mot Donald Trump og for alternativet, den uærlige Hillary Clinton. Halve Norge minst er fortalt og blitt overbevist om at Trump er en skurk. Så viser det seg at det er Clinton som er skurken. Men, det vil de ingenlunde innrømme, sammen med VG og Aftenposten som er omtrent like venstrevridde.

Senest idag 28/3/19 klokken 0640 fikk vi et nytt eksempel på utenlands-representantenes fra NRKs bevisste uetterrettighet, Anders Magnus rapporterte fra USA om gårsdagens Trump intervju med Sean Hannity på Fox-kanalen - som forøvrig har detronisert og gjort CNN-kanalen til «løgn-kanalen» med påfølgende dramatisk tapt seer deltagelse. Ikke rart at NRK selv blir løgnere, av bevisst å gjenta andres løgn. Med «omhu» utvelges rikskringkasteren sine USA korrespondenter og Magnus er en gammel traver med en rød agenda. Store deler av innslaget fra Magnus gikk ut på sannhets forvrengning, kombinert med fortsatt karakter-drap av Trump. Og pretensjon av det som ukjent at det var Hillary som finansierte drittpakken mot Trump, den såkalte Steele-rapporten.

Lurås sa det omtrent slik: Selv om Resett også vil holde landet sammen oppstår det et problem når NRKs rolle som sannferdig nyhetsformidler svikter. «For Eriksen later til å tro at sannhet om innvandring og islam virker splittende. Derfor unnslår NRK å dekke feltene sammenlignbart med deres betydning. Da blir det Resetts jobb».

«Og hadde NRK tidligere dekket disse feltene med realisme hadde det bidratt til en mer ansvarlig og restriktiv politikk, dvs færre innvandrere. I så fall hadde landet vært både mer samlet og inkluderende enn vi er det i øyeblikket, Eriksen».

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.