Det tilslørte makt-erobringstoktet

Du kan kjøpe boken her.
Av Dan Odfjell.

Det handler om strategien til den italienske marxisten Antonio Gramscis postmoderne makt-erobring ikke gjennom revolusjon, men gjennom gradvis infiltrering og overtakelse av makten innenfra. Dette ble meget interessant omtalt av Paul Grøtvedt på document.no 10/4/19 etter inspirasjon av Frode Fanebust som medforfatter av boken «Revolusjonens barn». En bok som NRK aldeles ikke ville gi oppmerksomhet til, selv etter grundig å ha intervjuet sistnevnte. Utvilsomt fordi bokens samfunns-historie for avslørende avdekket akkurat den samme marxistiske strategien som ble benyttet i Norge.

Kanskje det at «Revolusjonens barn» synliggjorde at det overalt i statssystemet den dag i dag sitter 68-ere som venstreradikale edderkopper, det ble nok for mye for NRK. Og at disse angivelig fortsetter å spinne sitt forvrengte samfunns billede ble helt for mye. 

Men boken er ikke politisk anlagt, den er skrevet av historikere som oppsummerer Norge i nyere tid. Men vi vet jo at ikke all nåtids-historie og sannhet tåler full eksponering. Det har jo Gro Harlem Brundtland nylig tydelig forklart oss: Folket må kun selektivt opplyses. Hun må jo være temmelig forskrudd eller utrolig arrogant som tør medgi slikt offentlig i et ytringsfrihetens land, ikke sant? Desto mer som det faktisk fremdeles er slik at riksmediene adlyder hennes «diktatoriske» Ap-formaning.

Hans Lund i debattfeltet etter Grøtvedt, etter å ha takket ham for en elegant kronikk i folkeopplysningens navn, sa det slik: «Jeg anbefaler alle, og spesielt våre unge å lese dette. Evner du å tenke, vil det gå opp et lys for deg, og du vil forstå hvilket fordekt angrep landet vårt har vært utsatt for. Og det verste er at angriperne ikke er istand til å gjøre rede for hvilke mål de har hatt for angrepene - annet enn å utøve makt, over deg og meg».

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant