Hva du kan trykke, og ikke trykke?

Av Dan Odfjell.

I replikk-skiftet mellom Steve Bannon og programlederen Christina Pletten, Aftenpostens USA korrespondent, røpet hun norsk riksmedia’s ensrettende virkelighet... Til hennes ledende  ovenstående spørsmål repliserte Bannon «Jeg tror vi aldri måtte endre fakta i en eneste story» og refererte fra sin tid som sjef for den høyreorienterte amerikanske nyhetskanalen Breitbart News. Gjett om dette spørsmålet om hva som “kan trykkes» diskuteres daglig blant journalister og norske redaktører; i en heller forvridd sammenheng.

Det fremkommer fra NTB 9/5/19 at Bannon beskriver mediene som Donald Trumps hoved-motstander. Det burde ikke forbause noen.

Det virkelig forbausende er at Trump fremdeles holder stand i en utrettelig hetse-krig helt uten like. Han må ha jernhelse og enorm arbeidskapasitet til sitt forsett, om å redde USA fra ikke å bli tilsvarende sosialist/globalistisk fortapte som Europa. Dvs underlagt den utopiske liberalistiske «en-verdenen» strategien til EU og FN, begge organisasjoner stappfulle av selvgode fordels-folk.

Steve Bannon var invitert til Bergen og Nordiske Mediadager 9.mai. Resetts redaktør Helge Lurås publiserte allerede etter første dagen «Du stopper ikke Bannons budskap bare ved å spille sur og fiendtlig, Christine Pletten». For Bannon fremstår som det arbeidende folks forkjemper, en som forstår vanlige folks bekymring mht innvandring og globalisering. Han benyttet anledningen til å bekjenne seg «en ikke-etnisk nasjonalist, en ikke-rasist og ikke heller en jøde-hater eller anti-semitt. Intet spesielt kontroversielt her, noe som nok gjorde manges tidligere påstander til skamme.

Bannons motstander er det «liberale nærmest utagerende demokratiet» slik det har utviklet seg til økende kaos og til sivil ulydighet, noe vi ser også i Norge fra våre nye dis-respektfulle  nordmenn.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.