La oss støtte opp om Partiet De Kristne - PDK

Av Spikeren. 

Den 1 juni sendte jeg følgende mail til Partileder Erik Selle:

Jeg har i flere år drevet en kristen/politisk blogg som heter Spikers Corner, der vi ofte taler varmt for PDK. Nylig hadde vi en artikkel av Dan Odfjell (se linken nedenfor), der vi fikk inn følgende kommentar fra Amund Ingvar Garfors (tidligere 1. kandidat for Demokratene i Nordland):

"Et lite håp er at partiet PDK skal få såpass stor oppslutning til at de får noen representanter inn på Stortinget i 2021. Jeg har sjøl meldt meg inn der, men jeg er ikke særlig imponert over deres innsats med å bekjempe islam og den store importen av muslimer til landet. Da er man jo like langt i dette partiet som man var i Demokratene... Håper partileder Erik Selle vil ta tak i dette snarest og bekrefte eller avkrefte disse ryktene...

Selv har jeg støttet PDK siden oppstarten i 2011, men jeg synes det er betenkelig at et kristent parti skal støtte opp om en hedensk religion som islam faktisk er, og i tillegg arbeide for å fylle landet opp med muslimer. Alle med normal tankegang ser jo hvilken vei dette går og at nordmenn vil være en minoritet i eget land om et par generasjoner.

Kunne du sagt noe om hva du som partileder tenker om dette og hvordan PDK vil takle disse alvorlige utfordringene som står foran oss i fremtiden? Skal vi bare fortsette å ta inn muslimer og la islamiseringen gå sin gang, eller skal vi si stopp? Hva vil du i så fall gjøre med de islamvennlige "muldvarpene" i partiet? Skal de bare få lov til å fortsette å promotere enda mer islamsk innvandring til Norge, eller vil du kreve en endring av dette?

Egentlig tror jeg vi kan få bukt med disse utfordringene med ett enkelt grep: Gjør kristendomsundervisning obligatorisk i norsk skole igjen. Og her trenger man ikke "forkynne" så mye, men bare lese direkte fra det Nye Testamente og la elevene selv komme frem til en konklusjon. Da tror jeg to ting vil komme til å skje: 1. Muslimene vil trekke seg ut av landet, helt av seg selv. 2. Landets befolkning blir igjen fylt med kristendommens tanke og moralkodeks. - Men det er nå bare min tanker da...

Uansett ville det vært greit om du kunne sagt noe om disse tingene, og ekstra fint ville det vært om vi kunne fått publisert det du skrev på Spiikers Corner. Men det må i så fall du selv bestemme.

Håper å høre fra deg etterhvert som du får tid.

Beste hilsen...

-------------------

Den 7 juni mottar vi følgende svar fra Partileder Erik Selle:

Legger ved en artikkel jeg skrev til Resett om islam:

Norge, islam og muslimer. 
Islam har i hovedsak tre iboende virkeligheter som er grunnleggende viktig å forstå i en ideologisk grenseoppgang og kulturbrytning. Islam er et politisk system, et juridisk system og en religion og tro for enkeltmennesker. Det politiske systemet eksemplifiseres i kalifatet, det juridiske systemet synliggjøres i sharia og det personlig trosnivået kommer til uttrykk i tenkemåte og i hjertets dyp. Utfordringen i islams møte med verden er at de selv ikke tydeliggjør denne distinksjonen, og kritikk av islam dermed oppfattes som et angrep på islam. 
Nå kan ikke islam unndra seg kritikk og analyser, slik ingen andre ideologibærere heller kan. Islam selv har liten tradisjon for selvkritiske spørsmål og fri tenkning, og dermed er det naturlig nok til dels traumatiserende og sjokkerende når dette skjer i møte med frie samfunn. Derfor pågår det intense forsøk i FN og internasjonalt på å prøve å stoppe såkalt islam-kritikk. Såkalte islam-kritikere blir fort offer for stigmatisering og hets, og venstresidens apologeter har etter 100 år med kristen-kritikk blitt de argeste motstandere av islam-kritikk. Forstå det den som kan. Slik har de som elsker frihet og demokrati, plutselig blitt fremstilt som fiender av det samme ved å kritisere en politisk og juridisk ideologi som selv ekskluderer demokrati og frihet. Sharia er et lovsystem hvor det ikke er likhet for loven, og kalifatet er et totalitært styresystem hvor religiøs og politisk makt er sammenfallende og inkompatibelt med demokrati. Parallelle lovverk kan ikke aksepteres hvis prinsippet om likhet for loven skal opprettholdes.
Europas og vestens samfunnsparadigme forankret i det judeo-kristne idegrunnlag, og foredlet gjennom reformasjonen og opplysningstid, vekkelser og intellektuelle modningsprosesser,  har følgelig en utfordring: Hvordan ivareta våre ideer om religionsfrihet og individets rettigheter i møte med en religion som har iboende totalitære trekk?
Norge må fortsatt være et kristen land, bygget på kristne grunnverdier noe også humanismen egentlig er et utrykk for. Bare et avklart kristent grunnlag kan gi et fortsatt samfunn som bevarer demokratiet med frihet og trygghet for alle. Kulturrelativisme og multikulturalisme er ikke bærekraftig for demokratiet. Ingen kan bygge et samfunn i et vakuum eller på ulike ideologiske springende retninger. Midt i denne virkelighet skal vi ta vare på hverandre, og sikre religionsfriheten.
Norge må tydeliggjøre at de politiske og juridiske aspektene av islam ikke er velkomne i landet,  mens det religiøse aspekt ved individets tro respekteres. Her vil det være overlappende områder som må reguleres etter de lover som Norge ønsker å opprettholde under prinsippet om likhet for loven. Det betyr for eksempel at alle har rett og plikt til identitet i det offentlige rom. 
Innvandringspolitikken må derfor sees i lys av at selve demokratiet defineres av de som har stemmerett, og at en betydelig demografisk endring i velgermassens religionsforankring vil en dag kunne gi en endring i styringssystemet og lovpraksis i  våre vestlige demokratier.   
Erik Selle
Partileder
Partiet De Kristne

PDK mener FNs Migrasjonsplan er skandaløs, Norge skal fjerne sin signatur fra denne avtalen om det er opp til PDK. 

Vi har en rekke tiltak forøvrig som skal sikre trygghet og frihet for alle:

  • nei til niqab i Norge
  • nei til hijab i skolen og på norske uniformer
  • ved ekteskap inngått med en person fra opprinnelseslandet må den totale tilknytning vurderes og opphold automatisk i Norge kan ikke påregnes
  • PDK vil prioritere kristne flyktninger fra land hvor de er eksponert for folkemord
  • ingen utenlandsk finansiering av moskeer i Norge
  • kontroll med moskeer for å unngå radikalisering
  • samtidig som trosfrihetsprinsippet må ivaretas, sikres og opprettholdes
  • særlig fokus på konvertitters situasjon både i Norge og i muslimske land
  • utvisning fra landet må brukes mer aktivt for kriminelle som ikke har oppholdstillatelse


I tillegg kan det tilføyes at PDK vil ha kristendomsfaget inn som et eget fag i skolen. Nettopp for å understreke den historiske og kulturelle betydningen kristendommen har for Norge og at vi ønsker å fortsatt bygge nasjonen på denne grunnvoll. 

Fra programmet vårt:

3.3 Politisk islam

Den friheten som lenge har kjennetegnet det norske samfunnet er ikke vunnet én gang for alle, og kan ikke tas for gitt. De må stadig forsvares og kjempes for. Det er få ting som utfordrer den vestlige forståelsen av frihet så mye som politisk islam og framveksten av islamisme i vårt land og i vår verdensdel. Det har vist seg vanskelig å diskutere, kritisere og utfordre innhold og praksis i denne ideologien uten å bli møtt med vold og trusler om vold. I et fritt og demokratisk samfunn må det være høyde for å uttrykke både skepsis og kritikk av andres tro og verdier uten å skremmes til taushet. Islamisme truer også trosfriheten, da det er et uttalt forbud i Islam mot å forlate troen eller konvertere til en annen religion.

Framveksten av islamistiske miljøer i Norge har også økt terrorfaren, da enkelte muslimske talsmenn åpent har hyllet islamsk terrorisme og fremmet trusler mot norske borgere. Partiet De Kristne mener det er nødvendig å adressere disse utfordringene for å bevare Norge som et land mennesker kan flykte til, og ikke må flykte fra.

3.4 Den norske kirke

Den norske kirke har i generasjoner vært et sted for gudsdyrkelse, fellesskap og trosopplæring for store deler av det norske folk. Fortsatt er et overveldende flertall av befolkningen medlem i Kirken, og for mange har den en sentral plass i livets betydningsfulle øyeblikk. Partiet De Kristne ønsker en kirke som er herre i eget hus, og støtter derfor et administrativt skille mellom kirke og stat. I prinsippet mener vi alle religiøse samfunn bør være økonomisk og administrativt adskilt fra Staten, og på den måten frie og uavhengige. Vi vil som en konsekvens av dette at Opplysningsvesenets fond føres tilbake til Den norske kirke, sammen med et tydelig ansvar for vedlikehold og rehabilitering av kirker og tilhørende eiendommer.


3.5 Andre trossamfunn

Kristne menigheter og andre trossamfunn dekker mange menneskers åndelige behov, og er ofte en fruktbar ressurs for lokalsamfunnet. Partiet De Kristne mener derfor at staten bør legge til rette for at mennesker kan få trygge og gode rammer rundt utøvelsen av sin gudstro.

Partiet De Kristne vil styrke selvbestemmelse og økonomi for menigheter og trossamfunn. Vi ser det som ønskelig at trossamfunn blir mindre avhengige av statlig støtte, og vil redusere, og på sikt fjerne, tilskudd til tros- og livssynssamfunn. Trossamfunn som oppfyller gitte kriterier kan i stedet få støtte i form av skattelette, momsfritak og gode fratrekkordninger for frivillige gaver.

Mennesker fra alle religioner og trosretninger skal altså sikres trosfrihet. Partiet De Kristne mener likevel det er legitimt for staten å fremme og ivareta verdier som har lang tradisjon i landet, for på den måten å bevare vår kristne kultur og tankesett.

Partiet De Kristne vil:


  • Sikre alle mennesker religionsfrihet
  • Sikre at den indre selvbestemmelsesrett forblir reell i alle tros- og livssynssamfunn
  • Sikre full frihet til både religionskritikk og religiøse ytringer
  • Sikre kristne menigheter vigselsrett og retten til egne vigselsritualer
  • Avvikle direkte økonomisk støtte til alle trossamfunn, også Den norske kirke
  • Tilbakeføre Opplysningsvesenets fond til Den norske kirke
  • Arbeide for å innføre fullt momsfritak for menigheter og frivillige organisasjoner
  • Øke skattefradrag for gaver til frivillige organisasjoner, samt utvide ordningen til lokale organisasjoner og prosjekter
  • Forby offentlig bruk av religiøse plagg som virker undertrykkende, truende eller som er egnet til å skjule bærerens identitet
  • Forby all bruk av hijab i offentlige stillinger
  • Avvise alle former for sharialovgivning i Norge
  • Forby direkte og indirekte utenlandsk finansiering av moskeer i Norge
  • Stenge moskeer som fremmer vold og terror


For øvrig vil vi nok utvide disse spørsmålene i programmet vårt frem mot stortingsvalget.

Vennlig hilsen
Erik Selle
..........
Erik Selle
Partileder
Partiet De Kristne

erik@dekristne.no
mob. +4794895948
www.dekristne.no