Norges sterkeste stemme: Utviklingen...

Av Dan Odfjell.

En utvikling i Norge, som ligner den i Sverige, er blitt norske politikeres skremmende stemme. Og den stemmen vil neppe bli svakere frem til vårt neste stortingsvalg om litt over to år. Vi er i ferd med å få nok av anti-nasjonalistene, som folk ellers i Europa forøvrig. Men først skal vi kunne iaktta EU valget om få dager. Det er spennende fordi i land etter land er det protest-velgere som økende gjør seg gjeldende. Og nå mobiliseres det.

Vi fikk oppmuntring i Italia forleden da anti-globalister arrangerte et kjempe-arrangement med internasjonal deltagelse. Men vårt konforme Norge var uten en talsmann foran domkirken i Milano. Der var imidlertid nasjonalpopularistiske politikere fra tolv land samlet for et kjempemessig folke-oppmøte som franske Marine Le Pen med rette kalte et historisk øyeblikk, «som vi har lengtet lenge etter og som endelig blir virkelighet under Italias himmel - et øyeblikk hvor vi sammen gir hele Europa et motstandens, håpets og gjenerobringens tegn». Måtte hun bare få helt rett.

Hollenderen Geert Wilders fremhevet i sin folke-tale den italienske innenriksministeren Matteo Salvini som et eksempel for oss andre - og frontet kjente hjertesaker fra talerstolen: «Vi må forsvare nasjonalstatene våre, kreve mer nasjonal suverenitet og ta ansvar for egne land. Det må bli slutt på diktater fra EUs superstat, slutt på innvandringen og slutt på islam». Salvini selv langet ut mot den gamle politiske klassen: «Det er ikke ytre høyre som er samlet her, men en politikk for fornuften. Ekstremistene er dem som har regjert Europa i tjue år», sa han og understreket at han ville forandre Europa fra topp til tå.

Østerrikeren George Mayer innledet slik: »Det behøves et Europa som kjemper for friheten og demokratiet. Vi er Europas reformatorer, ikke dets ødeleggere. Vi er fremtiden». Den danske Anders Vestisen sa det blant annet slik: «Det er på tide å følge Salvinis lederskap og oppgi denne absurde migrasjonspolitikken. Vi trenger trygge grenser og sende migrantene tilbake, ikke integrere dem.

Vel, dette var smakebiter fra Document.no som ikke ligner på noe vi får høre hverken fra våre ekstreme politikere eller fra riksmediene. De fornekter nesten uten unntak den skjeve utviklingen som er i ferd med å gjøre Norge til et nytt Sverige. Dette påstår jeg velvillig til skrekk og advarsel for den norske klikken av ekstremistiske maktmennesker som setter seg selv foran fedrelandet. Enten det eller de tør ikke annet, så langt er de kommet i villfarelse og/eller fortvilelse i møte med virkeligheten. Trekk dere før dere ender under toget, for lyset er aldeles ikke den andre enden av tunnelen, men et imøtekommende hurtigtog.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.