Brussel-elitens trofaste prosjekt-tilhengere

David Sassoli etter utnevnelsen til president i EU-parlamentet.
Foto: Vincent Kessler / Reuters / Scanpix.
Av Dan Odfjell. 

Blant dem som viser blind lydighet til EUs utopiske integreringsprosjekt er valget av ny EU president den nyvalgte anonyme italieneren David Sassoli. Christian Skaug omtalte dette 3/7/19 på document.no  under overskriften «EU-parlamentets nye president er...David hvem?» for helt tydelig å få frem dagens EUs problem med å finne folk med de «rette» kvalifikasjoner. For det nye lederskapet i Brussel er slike blitt mangelvare fordi reelt kraftfulle ambisiøse politikere betenker seg på et EU i sol-nedgang. Men ikke Erna Solberg. Hun forholder seg forbausende taus.

At den tyske kompromissløse Ursula von der Leyen fikk den viktigste EU leder-rollen (som Jean-Claude Junckers etterfølger som kommisjonspresident) forbauser neppe noen, når det stadig tydeligere viser seg at EU er til for Tyskland. Det de ikke fikk til gjennom to verdenskriger, nemlig å underlegge seg Europa, det gjør tyskerne langt smartere og smidigere nå. Samtidig imidlertid som et nå helt dominerende Tyskland tydeligvis har gitt opp å motstå asylinvasjonen, og slik avskaffer seg selv. Det er skikkelig dårlig nytt ja fortvilende for hele Europa, knapt uten grenser lenger.

Og verre blir det med Angela Merkels østlige orientering til fordel for Russland og Kina som Erna sågar hekter seg på. Tyskland, et forsvarsløst Nato-land, som Merkel har gjort avhengig av energi fra Russland samtidig som Nato ruster seg mot nettopp Russland med norske Jens Stoltenberg som general sekretær. Forstå den vestlige verden den som kan. Men det synes som de totalitære statene i øst spesielt Kina distanserer Europa økonomisk og ellers. Bare USA står imot liberalist-presset og motarbeides bevisst av folk som Merkel. Den hvite etniske rasen tilintetgjør seg selv. Snakk om Romer-rikers fall, denne gang med sosialister og islamister i herlig blanding. Alt mens de dekadente borgerlige konservative har valgt å legge inn årene, for ikke å si har lagt ned våpnene. 

Dan Odfjell, samfunnsdebattant.