NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

lørdag 7. september 2019

Den norske kirke er gjennomsyret av antisemittisme

Av Anonym. 

Fykse Tveit kjemper for arabiske “flyktningers rett”. Han vil at den muslimske verden skal få en ny arabisk stat nummer 22 blant 57 muslimske stater. Israel på sin side søker rettferdig erstatning etter at 860.000 jødiske flyktninger ble tatt imot uten å ligge verdenssamfunnet til byrde. Dette mens den muslimske verden fortsetter å belaste Israel og Vesten, for hva den påførte seg selv ved å angripe Israel etter uviljen mot å leve i fred og harmoni med jøder. Mens elefanten i Kirkens hus tramper nekter DnK plent å erkjenne hvor skoen trykker.

Ifølge Fykse Tveit skal altså den eneste jødiske staten i verden ikke ha rettighetene som ble tilkjent av Nasjonenes Forbund, som Israels Deklarasjonen bygger på. Dette til tross for den brede internasjonale anerkjennelsen av Israel foruten fra et fåtall islamske land. 

Fra Nidarosdomen fremmes slike tanker: «Det jødene opplevde før krigen er akkurat samme som de gjør mot palestinerne nå» (prest Beate Iren Lerdahl).

En amerikansk erstatnings teolog i Palestine Israel Ecumenical Forum hevder: "Kristen teologi som støtter zionisme er vranglære… falsk lære må bli konfrontert” - "Det er avgjørende for oss alle å forstå at Israel i Bibelen, israelittene i oldtiden, ikke har koblinger på noen betydningsfull eller grunnleggende måte til den nåværende moderne staten Israel”.

Det er forstemmende å notere at Den Norske Kirke forgifter Norges holdning til Israel, som i følge dens lutherske og liberal-teologiske vranglære ikke omfattes av Guds trofasthet og kjærlighet. 

Rom 11,28-29: "Når det gjelder evangeliet, er de blitt fiender for deres skyld. Men når det gjelder utvelgelsen, er de elsket for fedrenes skyld. For Gud angrer ikke sine nådegaver og sitt kall."


Anonym