Fremtidskyklopen

Av Ten4. 

I fremtidens dystopiske, men realistiske verden er den enøyde sjefen.

Tenke seg butikkdøden. Nettbestillinger gjør at man unngår service-leddet. Altså de som sitter i kassa. Men fremdeles har man lager og transportkostnader som er svindyrt, slik næringslivskyklopen tenker det. Men hun er ærgjerrig, med sitt penge-og maktbegjær, og ser bare røde og svarte tall.

Bunnlinja er hennes gud, og tilbes daglig i en rituell oppsummering. Årlig må hun ha varetelling, som er en smertefull øvelse der tårene truer med å komme ut av de inntørkede tårekanalene fordi varelageret alltid er større enn "varer i arbeid" og hun er rasende på seg selv.

Men næringslivskyklopen har en sviende hevn i vente for snylterne som jobber for henne. Lagere kan nemlig automatiseres slik Amazon er på god vei, selv om de ikke helt blir kvitt disse utakknemlige insektene som jobber på lageret. De gnager på bunnlinja så det gjør vondt i årsmeldingene.

Men hun er ikke ferdig der. Transporten kan også utføres av roboter til lands, i lufta og til vanns. Ingeniør-kyklopene jobber med saken. Drømmen er å ha bare en ansatt, og det er direktøren. Hun kan være både direktør og eier. Da kan alle parasittene sparkes med et flir.

Men inntil det skjer, så må næringslivskyklopen ha to årlige møter med de ansatte.

1. Før juleavslutning:
- Denne bedriften går med overskudd på grunn av dere ansatte.
- De ansatte i denne bedriften er vår intellektuelle verdi,
   og selve grunnlaget for suksess fremover.

2. Lønnsoppgjøret til våren:
- Bedriften knaker i sine grunnvoller på grunn av store uforutsette utgifter,
   og "vi" alle må vise moderasjon skal vi beholde våre arbeidsplasser.
- Folk må også jobbe hardere for å få bonus.

Dette sies nesten ordrett likt hvert eneste år.
Ingen har noensinne sett en bonus.

Denne kyklopen er en narsissist med psykotiske trekk, som har null empati med andre eller annet enn tall. Det samme gjelder politikerkyklopen. Næringslivskyklopen må selvsagt alliere seg med sin venn politikeren. Disse to har samme mål, men politikeren må jobbe litt saktere (noe som er til stor irritasjon), fordi han er avhengig av noe så uhørt som stemmer ved valg.

Næringslivskyklopen presser på sin venn med bønn om billig arbeidskraft (inntil videre).
- Dyre latsabber kan erstattes av billige slav ... jeg mener importert arbeidskraft iht våre nasjonale forpliktelser.
- Vel og bra det, men vi i næringslivet har planer om å avskaffe alle lønnsmottakere (siste ord sies med dirrende forrakt i stemmen).

Politikeren må tenke seg om.
- Hva skal vi gjøre med alle menneskene som ikke jobber?- Skal vi gi dem borgerlønn?
- Neigu om vi skal kaste penger etter arbeidsskye blodigler. -Vi må stoppe alle fødsler.
- Ja vi politikere er i ferd med å gjøre fødsler, familier, og utdanningssystemet til noe lite tiltalende.
- Men hva sier dere til folket da?
- Åh. Det vanlige:- Vi må få flere barn, og vi må stå lenger i arbeid.
- Men er ikke det....
- Det motsatte?- Jovisst, og det er vår måte å skjule en sakte revolusjon på.
- Det høres bra ut.- Og jeg kan ikke fatte og begripe at folk skamløst vil ha barn i sin ubegrensede hormonelle egoisme.- Har de ingen empati med næringslivet, disse ubrukelige flokkdyrene?
- Vel, vi pusher aborter.- Vårt tilbud er som følger:- Det er aldri for tidlig, eller for sent, å ta en gratis abort, der kvinnens helse er det viktigste.
- Hva har kvinnens helse med saken å gjøre?
- Ingenting, men det appellerer til følelser, som både mor og far kan være enige i.- Det gjelder bare å uttrykke seg uklart nok.

Kongekyklopen er fullstendig uvitende om det hele. Hans største bekymring er om han rekker frem til TeVe'n sin i tide til neste episode av "Paradise Hotel".

Bankkyklopen er henrykt over det hele, og setter opp lånerenten, og setter ned sparerenten i takt med synkende folketall.

Så mens arbeiderklassen og middelklassen sakte dør ut, står man bare igjen med eliten og deres roboter i tillegg til en liten andel dronekykloper som er å betrakte som roboter. De er ikke så dyre. De forlanger bare å sleike fatet etter at eliten har spist seg mett.

Ten4