Økt spenning under historisk besøk ved 90 år`s markeringen

Av Anonym. 

Økt spenning under historisk besøk ved 90 år`s markeringen av massakren i Hebron med implikasjoner. 

Onsdag 4 september talte den israelske statsministeren til en gruppe som var samlet ved patriarkenes grav`s Plaza for å minnes den tragiske hendelsen i 1929 da lokale arabere terroriserte byen og myrdet jøder under oppvisning av forskrekkelig brutalitet:  “Vi skal ikke forvise noen, men ingen skal heller forvise oss” - ”Hebron vil ikke bli forlatt av jøder” 

- “Den vil ikke bli Judenrein” advarte Netanyahu. “Jeg kan fortelle at vi ikke utlendinger i Hebron, vi vil bli her for alltid. Vi vil alltid huske Kaleb`s kall, sønn av Jephuneh, som var trofast mot Hebron og forholde oss slik: “La oss gå opp” la Netanyahu til. “Jeg er stolt over at for ett år siden godkjente regjeringen en plan for det jødiske kvarteret om å bygge dusinvis nye boliger. Noen flyttet til Machpelah`s hus siste uke. Vi er også opptatt av andre beslutninger som er tatt opp angående adgangen til patriarkenes grav og realiseringen av historiske rettigheter til eiendommen” konkluderte han. 

Hebron`s arabere var rasende under besøket av Netanyahu for førte gang på to ti-år. Mahmoud El-Habash, øverste sharia-dommer i PA og Mahmoud Abbas’ rådgiver i islamske spørsmål kritiserte besøket og hevdet at “den som ikke er muslim har ingen rettigheter ved patriarkenes grav” samt "Netanyahu`s besøk er en kriminell handling mot internasjonal lov.” 

Arabiske innbyggere heiste det palestinske og sorte flagget på hustakene og ved gravplassen i nærheten av det jødiske nabolaget. 

En reporter for Hezbollah`s assosierte Al Mayadeen nyheter sa at arabere var underlagt restriksjoner og at butikker var tvunget til å lukke. Issa Amru, arabisk innbygger og sjef for komiteen mot “bosettere” i Hebron fortalte at “spenningen øker fordi innbyggerne er urolige for at Netanyahu vil fremme valgløfter om å styrke det jødiske samfunnet i Hebron på bekostning av arabere. 

Palestinske myndigheter ( PA ) advarte om alvorlige konsekvenser fordi “Netanyahu`s handlinger i Hebron støtter ekstreme grupper” mens en talsmann for Hamas erklærte at Netanyahu hadde til hensikt å "bryte seg inn" i Hebron og patriarkenes grav, samt at besøket var et sionistisk komplott for å skade muslimske symboler. Andre palestinske organisasjoner kalte det  “innbrudd” og oppfordret til demonstrasjoner.

Realiteten på bakken er imidlertid at ca. 10.000 arabere bor i Hebron blant hundretalls jøder i et lite nabolag under beskyttelse av IDF mot palestinsk terror og trakassering av europeiske observatører.  

Anonym