Slått i ansiktet for å snakke hebraisk i Berlin

Av Spikeren. 

En 21 år gammel israelsk turist ble angrepet og slått i ansiktet da han snakket hebraisk i Berlin-distriktet Friedrichshain-Kreuzberg, melder politimyndighetene. Politiet betegnet overfallet, som "Legemsbeskadigelse med antisemittisk bakgrunn", skriver Jerusalem Post.

Israelittene snakket med tre andre menn, som var i samme aldersgruppe, på hebraisk da 21-åringen ble angrepet foran en nattklubb. Den mistenkte overhørte mannen og angrep ham i de tidlige morgentimene mandag, noe som resulterte i ansiktsskader. 

Gjerningsmannen flyktet etter angrepet, men ble beskrevet av israelerne som arabiske av utseende. Politimyndighetene iverksatte etterforskning.

Tysklands innenriksdepartement bemerket at det har vært fire antisemittiske lovbrudd hver dag i den føderale republikken siden 2001.

I august spyttet to menn på Berlin-rabbinen Yehuda Teichtal og fornærmet ham på arabisk. I samme måned spyttet en mann og en kvinne på en rabbiner og hans to sønner i den bayerske hovedstaden München og betegnet dem som "Sh ... T-jøder." I følge en føderal parlamentsrapport om antisemitisme har 40% av tyskerne moderne antisemittiske synspunkter.

Den amerikanske ambassadøren Richard Grenell oppfordret fredag ​​forbundskansler Angela Merkel til å forby den antisemittiske terrororganisasjonen Hizbollah i Tyskland, hvis 1.050 medlemmer spredte antisemittisk ideologi. Det nesten 100.000 medlemmer sentralrådet for jøder i Tyskland ba Merkel i mai om å forby Hizbollah.

Merkel avslo ønsket fra sentralrådet for jøder.

Spikeren