Spikers Corner har gått over alle støvleskafter, lenge.

Av Herr Tangen. 

Som tidligere bruker/kommentør og i veldig liten grad bidragsyter som kronikør på SC er det forstemmende å se den utviklingen forumet har hatt. Det er forstemmende å se at en i utgangspunktet kristen nettside skal stå i forgrunnen for hets og sjikane mot politikere og andre øvrighetspersoner i landet i strid med bibelske prinsipper som bl.annet sier at vi skal be for våre ledere. Det er ikke våre politikere som er problemet, men folket. Hvis folket endrer seg vil Gud også gi bedre politikere/ledere. At folket i Norge ikke lengre kan skille mellom rett og galt tror jeg dessverre også Spikers Corner blant mange har blitt et levende bevis på. 

Jeg må dessverre også gi kritikk til redaktør og forumeier som i lengre tid har vist en svært naiv og passiv holdning til hele spørsmålet, og jeg har mine tvil om Spikers Corner noengang kan bli eller oppnå det potensialet det kan ha. Vi får se. Utgangspunktet for SC har vært veldig bra, og ytringsfrihet er et ideal som man kan mene mye om. Men utviklingen på SC viser at total og 100% ytringsfrihet ikke lar seg gjennomføre uten at det fører til utskeielser. Vi kan gjerne kalle det "den menneskelige natur" tror jeg. Ingen av oss, inkludert undertegnede, er feilfrie og i kampens hete kan man si mye rart og stygt. Personlig skulle jeg gjerne sett flere av mine kommentarer i fortida som ikke hørte hjemme noe sted moderert bort, kommentarer skrevet i affeksjon og sinne. Men Spikers Corner har også andre som mer vedvarende og regelmessig lar stygge kommentarer om bl.annet offentlige personer være en del av kommentar-dagliglivet, som om det var helt normalt. Slike kommentarer må bort, utvetydig og betingelsesløst! Hvordan det skjer er meg knekkende likegyldig. Slike kommentarer må bort, enten ved at kommentarene eller de som kommenterer slik fjernes. Nådetida må være over! Dette går bare ikke an, og særlig ikke for ei nettside med en kristen profil! 

Så er det en tredje ting jeg vil nevne, og det er innholdet på SC og respekten for dem som bidrar. Her har også redaktøren mye å lære og ta til seg. Personlig finner jeg mye av innholdet, dvs. emnene spennende, og vi lever i en tid hvor det er SÅ mye å diskutere, ta til seg av læring og mene ting om. Slik sett gjør redaktøren en veldig god jobb.  Men når man setter en tekst på trykk (som man sa før) så må man også respektere at dette er et åndsverk av forfatteren, og holde seg til emnet. Sjøl kunne jeg gjerne sett for meg å skrive noen få artikler i året, det kan sikkert flere, men jeg vil ikke legge ned mange timer i dette bare for å se at det blir utvannet av tullete eller sågar ufine kommentarer og off-topic om det ene og andre. Flåseri og fleip er også greit mange ganger, å bruke SC som et sosialt forum osv. er også greit for meg, men da bør man ha et eget sted for det. Dette må holdes til Loungen, det var jo formålet med opprettelsen! Jeg vil heller ha 10 kvalitetskommentarer på hovedartikkelen enn 100 dårlige, og om det da finnes 90 tullete kommentarer på Loungen og 10 seriøse bryr jeg meg ikke om, så sant det ikke dreier seg om hets, sjikane osv. 

Jeg regner med at Spikeren åpner debattfeltet igjen. Kanskje innfører han nye retningslinjer. Veivalget er hans. Tida vil vise om han forstår alvoret. Han trenger åpenbart en ny moderator eller moderatorer som ikke selv er en del av problemet som nå. Kanskje blir forumet igjen såpass seriøst at jeg vil delta selv. Jeg kan si at, rent anekdotisk selvsagt, av de personene i fortida som jeg har anbefalt dette nettstedet til har absolutt INGEN begynt å delta. Jeg klandrer dem ikke. Det var før jeg sluttet med å anbefale forumet i det hele tatt fordi det var blitt for useriøst. Jeg kommer til å følge med i månedene framover og se hva som skjer. Det er nok nå eller aldri for SCs del. 

Mvh Herr Tangen

 Har du en mening eller lyst til å publisere en artikkel? 
      Send den til meg på: spikeren@rocketmail.com