NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

onsdag 27. november 2019

Demonisering av Israel i Rørosmuseet og § 185

Av Tarud

30. november 2019 vil Rørosmuseet åpne en utstilling som demoniserer jødene og fremstiller dem som blodtørstige bødler.

Utstillingen Hellig Jord («Terra Sancta») av den kjente Israel-hateren Håkon Gullvåg skal åpnes av den «palestinske ambassadør» i Norge. En «ambassadør» som representerer den arabisk antisemittisk inspirert kamp for å utslette den jødiske staten.

I 2010 turnerte Håkon Gullvåg med den samme utstillingen i flere arabiske land. Arabere var naturligvis glad for å se en vestlige kunstner som støtter deres kamp. Men arabere trengte ikke Gullvågs inspirasjon for å hate jøder. Anti-jødiske konspirasjonsteorier har vært allment akseptert i mange år i den arabisk/muslimsk verden.

Nå prøver Gullvåg å formidle sitt jødehat også i Norge.

Gullvåg, som ønsker seg oppmerksomhet, vet at Norge, som flere andre land i Europa, har blitt et fertilt land for antisemittiske ideer og konspirasjonsteorier. Til tross for at Israel behandler sine arabiske fiender mye snillere enn noen annen nasjon i verden gjør (i en tilsvarende situasjon), og til tross for at konflikten med palestinere har krevd mindre menneskeliv enn alle de andre konfliktene i Midtøsten, velger Håkon Gullvåg og Rørosmuseet å demonisere jødene som forsvarer seg i sitt eget hjemlandet.

På samme tid som palestinske terrorister fra Gaza skjøt 450 raketter mot sivile mål inn i Israel (november 2019), inkludert mot barnehager og skoler, fremstiller Gullvåg de ISRAELSKE soldatene som umenneskelige, grusomme barnemordere… Gullvåg er åpenbart ikke interessert i skjebnen til de mange barn som blir mishandlet, skadet eller drept i kriger og konflikter over hele verden. Han maler ikke barn som ble henrettet av IS eller Al-Qaida fordi de ikke vær «riktige muslimer». Han maler ikke barn i Kongo som voldtas. Han maler ikke israelske barn som har 20 sekund til å gjemme seg fra de palestinske rakettene som kommer ofte fra Gaza. Nei da, målet er ikke å vise lidelsene til barn i krig, men å delegitimere den eneste jødisk stat i verden. Å demonisere det eneste frie demokrati i Midtøsten, hvor menneskeliv er hellig og barnerettigheter settes i høysetet.

Alle israelske soldater får en omfattende opplæring i etikk og de rettslige regler som gjelder krigføring. Opplæringen følges videre med overvåking av alle krigshandlinger. Hvis en soldat bryter loven eller IDFs etiske regler, blir vedkommende straffet. De israelske soldatene tar mer hensyn til fiendene enn noen andre soldater i verden gjør i en krig/konflikt situasjon. Mange ganger risikerer de israelske soldatene sitt eget liv for å ikke skade eller redde sivile. Dette inkluderer også når de blir angrepet av arabiske/palestinske barn eller når terrorister bruker sivilbefolkning som skjold.

Mesteparten av inntektene til Rørosmuseet kommer fra statskassen (ca. 10 millioner kroner årlig), dvs. at dine og mine skattepenger skal brukes til å vise Gullvågs antisemittiske utstillingen i de neste fem måneder. Dvs. at det er våre skattepenger som blir brukt til å fremstille israelske soldater som sadistiske barnemordere.

Fra sommeren 2020 er det planlagt at noen av disse avskyelige maleriene til Gullvåg vil bli utstilt i Røros kirken. Det mangler kanskje bare å henge en jøde eller to ved siden av maleriene, da kan vi få en full effekt av «kunsten»…

Utstillingen vil uten tvil bidra til å styrke de falske anti-israelske mytene og konspirasjonsteorier. Den vil også styrke antisemittiske holdninger, som allerede er ganske utbredt her i landet.

Tarud