Erna snakker Holocaust og samtid

Statsminister Erna Solberg og Siegmund Korn
på HL-senteret i Oslo fredag 24. januar.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Av Dan Odfjell. 

Under denne document-overskriften 25/1/20 skrevet av redaktøren selv velger jeg å gå rett på sak ved å sitere like godt først som sist fra førstemann ut i kommentar feltet, nemlig hva signaturen Aubo reflektert omtaler. Han påpeker åpenhjertig at han tror statsministeren egentlig snakker om er hatprat. Det gjør han på denne måten:

«Jødehatet er høyst levende i Norge, men det er ikke det Erna Solberg snakker om når hun nevner hat. Jeg mistenker henne for å være ute etter argumenter for innskrenkning av ytringsfriheten. Hun har gjennom Marrakesh-traktaten forpliktet seg til å undertrykke og bringe mot-stemmer til taushet. Forbudet hennes mot «hatprat» er hentet direkte fra Stalins lovverk. Hun vil innføre sharialover i Norge. Synagogen i Oslo er beskutt av muslimer, og muslimer  i sentrums-gatene har løpt rundet og ropt “drep jødene» uten at hun nevner det med ett ord. Hun styrer oss mot et totalitært og undertrykkende samfunn. Der ligger bekymringen».

En annen kommentator sa det slik:

«Det er Erna som importerer de største jødehaterne til landet, og så våger hun å snakke om å bekjempe hatet! Hva har Erna sagt til våre nye landsmenn og deres syn på jøder som beskrevet i deres hellige bok, jo ingenting. Derfor blir det hele bare politiske floskler. Erna har mistet all integritet, så hun passer godt med de andre integritetsløse i FN».

Til den andre kommentaren impliserer det at Erna Solberg ønsker seg karriereslutt i FN, kanskje sågar som generalsekretær, de siste mine ord. For så politisk korrekte og tannløse som hun fremstår gjennom utenriksminister papegøyen Ina Søreide virker det hele nærmest som en ansøkning til jobben. Vi reiser jorden rundt for støtte fra terror-regimer og andre til en plass i sikkerhetsrådet som ikke gavner det norske folket i det hele tatt. Store penger ødsles på oss fremstilt som noe vi aldeles ikke er og som bare direkte og indirekte vil koste oss ytterligere. Stormanns galskap dette. Erna er ikke folkets drøm, tvert imot.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.