Erna Solbergs sekulære ledelse

Av Dan Odfjell. 

Vi vet lite om hvilken retning og valg hun vil gjøre. Om dette handlet overskriften fra Kjell Skartveit på DOC 2/2/20, nemlig «Erna Solbergs samvittighet og fremtidige politiske valg». 
For hun tror ikke på Gud, og det passer jo sosialistene selvsagt perfekt. For de tror ikke på annet enn grunne seg selv.

Som globalist og en-verden entusiast er Erna på de «gud-løses» lag, sammen med Jonas Gahr Støre tydelig. Sistnevntes «forsvar» er han har besøkt kirken noen ganger, kanskje for syns skyld. Begges retningsvalg blir relativt til omstendighetene, med andre ord, de behøver ikke være prinsipielle. Selv Grunnloven går de i mot. Og demokratiets selveste forutsetning, ytringsfriheten, tukler de med i politisk sammenheng.

Bare to nasjoner i verden synes virkelig å ha forstått islam: Israel og Kina. Andre leker med djevelens ideologi -  for å låne et uttrykk fra en nylig dokument-debattant. Og i det samme debattfeltet etter kronikken «Terror blir prøvestein på Boris’ handlekraft» var det flere som påpekte de tror krig er i vente. En annen sier han aner en renessanse av konservatisme og kristendom. Akkurat det siste sier jeg amen til. For i motsetning til de kristne, islamistene kan overhodet ikke innordne seg vårt demokrati. Men inntil så lenge er de altfor smarte til å innrømme det. Å tro annet er å tro på julenissen.

På Stortinget er der 169 svikere, noen opplagt verre enn andre. De sistnevnte kan vi kalle lands- eller folkeforrædere. Dette er langt kommet national galskap, men aller verst, det er sjefs-redaktørene i dags-avisene som, mot bedre vitende, tillater galskapen og slik forleder befolkningen. De er rene agenter for ekstremistene, nemlig dem som vil oss et nasjonalt kaos, som i Venezuela.

I Norge er partiene blitt som egenrådige makt-søyler dirigert fra Oslo helt uten sans - eller annet enn pretendert interesse for resten av landet. Som i stort flertall vil Norge ut av EØS, dvs navlestrengen til det EU som også vi, som engelskmennene forlot nylig, burde forlate snarest. Det politiske partiet som lover oss folkeavstemning mht EØS stemmer jeg for.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.