Er Erna Solbergs dumhet påtatt?

Av Dan Odfjell. 

Var dumheten kanskje taktisk for slik å hindre demningen fra å briste, for å vinne tid? Ja, det er godt mulig at hun bedrar oss alle. Og det norske folket har latt seg altfor lett og lenge lure. Hvorfor? Fordi Erna har hatt de statssubsidierte tildekkende mediene på sin side. De foretrekker den globalistiske henne fremfor Jonas Gahr Støre - selv om også han er globalist. Iallfall frem til neste Stortingsvalg ​er sosialistenes analyse ​at de er​ aller best tjent med Erna i stolen. Hun har jo gjort den grøvste jobben for dem​,​ ​helt gratis. Men det var bare så lenge hun maktet ​å holde FrP i sjakk. Men det innrømmes selvsagt ikke.

Nå som FrP er gått ut av regjeringen er plutselig situasjonen annerledes og usikkerheten  påtrengende. For med en ny anti-globalistisk og nasjonalistisk parti-ledelses-duo er det ikke for sent for FrP å bli til den nye foretrukne politiske spydspissen til reell forandring. Sverige-demokratene er blitt til det største partiet i Sverige. Og FrP burde kunne gjøre presis det samme i Norge. Jeg tenker da også på at bøndene normalt har tilhørt borgerlig side og at de var EU motstandere mer enn kanskje noen andre. Et samarbeide med et​ mer patriotisk dreiet FrP som vil​ kunne​ samarbeide med et nasjonalistisk Sp om en ny norsk kurs burde lett kunne ta regjeringsmakten. Det er Aps trussel, med eller uten den upopulære Støre som førende.

Med paret Sylvi Listhaug og Christian Tybring-Gjedde i spissen for FrP, den ene som partileder og den andre som parlamentarisk leder, ville folket kunne​ fylke ​seg bak to politikere og deres likesinnede som arbeider for Norge og​ nasjonens bedre fremtid​, og ikke for EU og FN eller andre overnasjonale konstellasjoner.​ Slike som​ Erna dessverre har gjort oss underordnet, nærmest til husmenn i vårt eget stolte land. Trenden i Europa er forøvrig ikke til å ta feil av, EU blir bare mer og mer​ ​upopulært.

Den nye inntrenger-invasjonen som Tyrkia nå tillater kan lett bli det «begeret» som det flyter over med. Dette samtidig som EU økonomisk trekker hele vår verdensdel ned, ikke minst nå etter Brexit. EU demonstrerer forøvrig en​ så​ steil forhandlingsvilje​ overfor medlemsnasjonene,​ ​at jeg tror England går videre uten en egen EU avtale, annet enn et vanlig medlemskap i WTO verdens-avtalen. Det rekker plenty sammen med en handelsavtale med USA.

«Bare dumskap i symbiose med ignoranse får mennesker til å tro at islam er kompatibel med vestlig demokrati» det sa Henning Rutledal i debattfeltet etter Kjell Skartveits flotte kronikk 1/3/20 på document under overskriften ​«Opprøret mot Gud har en pris - Europa vakler i sine grunnvoller». ​En annen i debattfeltet Sverre Høegh Krohn sa det slik: «Religion er et operativsystem. Uten noe operativsystem er vi fortapte. Da løper vi rundt bare som tullinger, og de skjærer rett igjennom oss som smør».

Jeg anbefaler sterkt Skartveits kronikk som avsluttes slik: ​«Dagens tekster inviterer oss til å vurdere hva som tjener oss best. Det valget har selvfølgelig konsekvenser for deg, men påvirker også lands politiske kurs. Der er en grunn til at Europa vakler i sine grunnvoller».

Dan​ ​Odfjell, Samfunnsdebattant.