NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

fredag 27. mars 2020

Globalismen er problemet, korona-viruset ikke

Av Dan Odfjell. 

For tenk etter, verden går til nedstengning og økonomisk depresjon, for hva? For nedsidene av globalismen som tydeligere og tydeligere nå viser seg. 

Dansen rundt gullkalven fra finans-elitene i Davos og ellers - de har ansvarsløst forflyttet hjemlig produksjon (og sine nasjoners sikkerhets-hensyn) til billig-produksjon i Kina og ellers. Hva annet enn for egoistiske vinning? Som nå legger nasjonale økonomier i knus. 

I Norge med bortreiste myndigheter uten hjemlig beredskap hverken medisinalt eller for andre forsvars- og/eller forbruks-nødvendigheter. Og se et EU nær forsvarsløst og kledd naken fremstår - utopisk uten grenser. Og uten kontroll i troen på fri flyt for økonomiske vinning. Men uten tanke eller reelt forsvar for den kriminelle flyten. Og seg sterkt også innvandrings-truet. Som de sier i Sverige, det her går åt helvete.

Til selv-forsvar sa Ursula van Lyen som EU-sjef i dag at stengte lande-grenser hindrer kontroll av epidemien. Innen hvert enkelt land stenges det imidlertid ned nettopp for å kontrollere epidemien, og folk blir innstendig bedt om å holde seg hjemme etc. Men EU mener kanskje det motsatte? 

Det skjøre EU byggverket faller nå på egoisme og ren dumhet. For se, igjen får Donald Trump rett. Allerede før valget 2016 gjorde han uttrykkelig oppmerksom på at en farlig handelsmessig ubalanse i verden som måtte adresseres, at USA måtte ta seg selv tilbake etter åtte år med Obama. Og at USA ikke lenger kunne la seg true hverken fra Russland eller av Kina. Samt uttrykkelig at industri ut-flagget til Kina måtte søkes tilbake-ført til fordel for de av demokratene glemte amerikanske arbeiderne. De europeiske globalist-lederne gjorde narr av ham, bortsett kanskje fra nasjonalistiske Polen og Ungarn tror jeg.

Se nå hvem som mest har dummet seg ut. Klart det er globalistene inkludert Erna Solberg i nakenhet og panikk fordi deres tid nå synes over. Ikke lenger endeløse dyre utredninger, kommisjoner og allslags annet byråkrati og reisevirksomhet som utsendingene har levd godt av. Et EU uten ansvar ei heller ideologisk mangfold. Lenge som lemen på vei mot havet. "EU-omeletten» var relativt lett å lage. Med forskjellig og forskjellig-artede land på de forskjelligste måter lokket eller truet ombord. Men å få denne omeletten tilbake i eggene/til nasjonal-stater blir langt vanskeligere. Brexit i grevens tid... For det skjøre udemokratiske EU har vist seg både arrogant og folke-fiendtlig. Og aller verst foruten den FN bærekraften som Erna Solberg maser om. Hennes tid er over. Ta ansvar! Og ikke som din forgjenger ved å bli sittende. Nasjonalistene til fremad marsj. Det er ikke for sent å redde Norge.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.