NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

tirsdag 31. mars 2020

New York Times beskylder evangeliske kristne for koronakrisen

Fra Breitbart - tipset av Kirkehøyden. 

Fredag 27 mars publiserte The New York Times en kronikk som legger skylden på evangeliske kristne for corona pandemien.

Dette argumentet hevdes av journalist og forfatter Katherine Stewart fordi hun mener religiøse velgere støtter Trump og at han dermed styrer uten hensyn til vitenskap.

Stewart hevder også at republikanere, mer enn demokratene, sannsynligvis vil benekte vitenskapen.

I sin op-ed , med tittelen "The Road to Coronavirus Hell Was Paved by Evangelicals", skriver hun:

Donald Trump kom til makten med målbevisst assistanse fra en bevegelse som benekter vitenskap og prioritert lojalitet fremfor faglig ekspertise. I den nåværende krisen høster vi alle det som denne bevegelsen har sådd.

Helt siden 1800-tallet, da proslaverieteologen Robert Lewis Dabney angrep vitenskapen som "vantroens teorier", har fiendtlighet mot vitenskap preget de mer ekstreme former for religiøs nasjonalisme i USA.

Hun fortsetter deretter med å gi flere sitater fra pastorer som presset tilbake mot ideen om å stenge kirkene sine.

Stewart innrømmer: "President Trumps tendens til å stole på sin egen magefølelse framfor ekspertene i saker som vaksiner og klimaendringer kommer ikke fra noen dyptgående religiøs overbevisning."

Men hun legger til: "Men han er perfekt i tråd med de religiøse nasjonalistene som utgjør kjernen i velgerbasen hans."

Les hele kronikken her.

Siden starten av koronavirus-krisen har Trump gjentatte ganger nølt med å ha forskere, leger og eksperter i administrasjonen - spesielt Dr. Anthony Fauci og Dr. Debbie Birx, som er med i hans daglige pressemøter.

Forskerne har imidlertid bekreftet at president Trumps reiseforbud til Kina og Europa bremset og begrenset spredningen av sykdommen i USA. I Faucys tilfelle oppfordret han spesielt til at reiseforbudet ble innført for Europa.

Alle de demokratiske presidentkandidatene motsatte seg disse forbudene.

Tidligere visepresident Joe Biden  kalte Kina-forbudet "hysterisk" og fremmedfiendtlig, og fordømte Europa-forbudet etter at Trump kunngjorde det.