NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

torsdag 23. april 2020

Erna snakker som vanlig kun om reglene

Av Dan Odfjell. 

Men når man ikke husker hvorfor reglene ble til, da er reglene verdiløse og kun et tomt slag i luften fra vår statsministers side i denne alvorlige Tangen-saken, fordi reglene alltids da kan omgåes. Men spørsmålet er etikk og nepotisme og det synes Erna Solberg spakt å søke å parere ved å si at statsadvokaten er klart inhabil i denne ansettelses saken.

Nei, så lett kan ingen snakke seg fri, selv om mange av deltakerne av «smøre-turen» nå «ror» så det fosser. Den deltageren som tier helt stille og med ekstra god grunn er bok-forfatteren av «Måtehold i grådighetens tid» som ellers er svært flink til å forkynne. Og Øystein Olsen som sentralbanksjef - og den som ansatte Nicolai Tangen - synes ikke å forstå hva som foregår. Dette er ingen storm i en te-kopp.

Denne saken viser en svært betenkelig side av makt-eliten og er blitt meget flaut for Norge. Noe som alvorlig må forstyrre vår statsminister. Erna må nå ta avstand til alle deltagerne av denne smøre-turen. Gjør hun ikke det viser hun at hun er på feil side av folket og bør selv søke avskjed i nåde.

For de av disse prominente deltakerne som ikke forsto at det ikke finnes noe som heter en gratis lunsj, de må få marsj-ordre for å statuere et eksempel. Grad av skyld er ikke tema i en slik sak, absolutt alle må gå. Eller Erna Solberg må selv gå for å rette opp skaden.

Hun må forøvrig ha visst noe om «seminaret» fra sin egen deltagende representant. Vedkommende må ha rapportert om den helt spesielle USA-turen, ellers er også det noe forstyrrende. Men uansett, sett i relasjon til ansettelsen av en ny oljefonds leder i smøre-turens ettertid, skorter det her grovt på gangsyn og etikk.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant