Frykter enorm gresshoppesverm skal bli 400 ganger verre

Fra abcnyheter

I Matt 24 forteller Jesus disiplene sine om ting som kommer til å skje når endetiden nærmer seg. Blant annet sier han dette i Matt 24,7-8 "Folk skal reise seg mot folk og rike mot rike, og det skal være hungersnød og jordskjelv mange steder. Men alt dette er bare begynnelsen på fødselsveene."

Så leser vi følgende på abcnyheter 21 april: "Frykter enorm gresshoppesverm skal bli 400 ganger verre".

Avlingen til millioner av mennesker i Øst-Afrika kan forsvinne i den verste gresshoppesvermen på 70 år. Nå frykter FN at gunstige klekkeforhold skal gjøre svermen 400 ganger større.

I vinter truet en gresshoppesverm av bibelske proporsjoner avlingene til millioner av mennesker i Øst-Afrika. Nå er bølge nummer to av de glupske insektene her, og den er 20 ganger større.

FN frykter imidlertid at det bare er begynnelsen, og at gunstige klekkeforhold og coronakrise kan gjøre at svermen blir 400 ganger større.

De enorme gresshoppesvermene har etablert seg i åtte land i Øst-Afrika og rammer millioner av mennesker som allerede er sårbare. Gresshoppene spiser avlinger i raskt tempo og bidrar til en kraftig forverring av en allerede usikker matsituasjon.

Selv en «liten» sverm på bare en kvadratkilometer kan i løpet av en dag fortære mat som kunne brødfødt 35.000 mennesker, ifølge FNs mat- og landbruksorganisasjon FAO. Bare i Etiopia har svermene rasert rundt 200.000 hektar med dyrket mark, altså 2000 kvadratkilometer, noe som har bragt omlag en millioner mennesker i akutt matnød.

En typisk sverm kan inneholde 150 millioner voksne individer per kvadratkilometer. Svermene følger vindstrømmene og kan dermed legge bak seg hele 150 kilometer per dag, ifølge FAO.

Les mer på abcnyheter.