NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

tirsdag 28. april 2020

Koronaviruset vil sannsynligvis skape masseinnvandring til Israel

Fra Breitbart. Tipset av Kirkehøyden. 

TEL AVIV - Den globale coronavirus-pandemien vil sannsynligvis utløse en massiv innvandringsbølge til Israel, med rundt 100 000 utvandrere og nyankomne ventet å flytte til landet når krisen er over, ifølge statistikken for absorpsjonsdepartementet.

Anslagsvis 60 000 israelere bosatt i utlandet har uttrykt interesse for å komme tilbake til Israel siden utbruddet i mars. "Det er en oppvåkning blant israelere som bor i utlandet," sa tjenestemenn i absorpsjonen. Ytterligere 40.000 jøder forventes å innvandre innen utgangen av 2020, og markere en økning på 5.000 fra 2019 rekordstore 35.000.

Når han snakket med den hebraiskspråklige   avisen Makor Rishon , forklarte styreleder for jødiske byråer Isaac Herzog at store bølger av innvandring til Israel har "skjedd historisk i jødiske samfunn rundt om i verden etter mange kriser siden statens opprettelse."

Han ba regjeringen forberede seg på å absorbere så stort antall.

"Coronavirus-krisen lammer de jødiske samfunns etablering, og det jødiske byrået gjør sitt beste for å hjelpe samfunn i nød, gjennom spesielle representanter og også gjennom et lånefond vi har satt opp med Keren Hayesod og JFNA for å hjelpe dem økonomisk," Herzog sa.

"Disse samfunnene har sett hvordan Israel fungerer i kampen mot viruset midt i en global krise, og de ser en robust, relativt velfungerende stat," sa Herzog.

Til tross for utbruddet ankom mer enn 900 nye innvandrere landet i mars.

Ytterligere 400 mennesker startet aliyah (innvandring til Israel) prosessen i april, ifølge Nefesh b'Nefesh, en non-profit som fremmer og letter innvandring til Israel.

"Vi er forberedt på alle mulige scenarier og er i stand til å følge med alle som er interessert: titalls, hundrevis og tusenvis," sa gruppens visepresident Zev Gershinsky.

Jøder fra lokalsamfunn som har blitt hardt påvirket av pandemien, inkludert i Frankrike og Storbritannia, har vist det største hoppet i å uttrykke interesse for aliyah .

Hver for seg viste en årlig meningsmåling som ble utgitt i forkant av Israels uavhengighetsdag, at 90 prosent av israelerne føler at de er "en del av Israel og deler i dens problemer," de høyeste resultatene for spørsmålet det siste tiåret.

Israels befolkning er 9,2 millioner, opplyser Central Bureau of Statistics søndag etter å ha vokst med 171.000 mennesker siden fjorårets uavhengighetsdag. I følge CBS forventes befolkningen å nå 11,1 millioner i 2030. 

Med andre ord ser vi med egne øyne at profetien om at Herren igjen vil samle Israel går i oppfyllelse:

Jer 16,15-16 "Så sant Herren lever, han som førte israelittene hjem fra landet i nord og fra alle de landene han hadde drevet dem bort til!" Jeg vil føre dem tilbake til deres jord, den som jeg gav deres fedre. Jeg sender bud etter mange fiskere, lyder ordet fra Herren, og de skal fiske dem. Siden sender jeg bud etter mange jegere, som skal jage dem fra hvert fjell og hver haug og fra bergskortene."