"Obamagate" er ingen konspirasjonsteori, det er vår tids største politiske skandale - og media vet det

Av John Daniel Davidson i The Federalist, 13 mai, 2020. 

Da den tidligere presidenten Barack Obama forrige uke sa til sine supportere at justisdepartementets beslutning om å henlegge saken mot den tidligere sikkerhetsrådgiver for Det hvite hus Mike Flynn er en "trussel mot rettsstaten", stolte han helt på bløffen, bevisst propagert i flere år av et stort medieapparat, at Russland-Trump etterforskningen lansert av hans egen administrasjon var lovlig og legitim.

Men det var det selvfølgelig ikke. En rekke med nylig utgitte dokumenter har bekreftet at hele Russland-Trump-etterforskningen, som til slutt fanget Flynn og tvang daværende riksadvokat Jeff Sessions til å trekke seg, var maktmisbruk uten sidestykke som utgjorde en organisert innsats fra Obama-administrasjonen for å ugyldiggjøre resultatene av presidentvalget i 2016. Det var i realiteten et kuppforsøk.

Hvis du ikke har plukket dette opp fra nyhetsmediene, er det ikke din skyld. I stedet for å kaste seg over nylig løslatte detaljer om hva Obama-tjenestemenn gjorde for å undergrave den påtroppende Trump-administrasjonen under overgangen, har mainstream-media fiksert på Trumps bruk av begrepet "Obamagate", og avviser det som en konspirasjonsteori.

Kort om Flynn-saken

Dette er å forvente. I mange år har mediene gjort alt de kan for å presse Trump-Russland-bløffen - selv etter en årelang spesialundersøkelse fra Robert Mueller ikke fant noen ting - ved å bruke kompleksiteten i ordningen for å skjule vår tids største politiske skandale. 

Et sentralt aspekt var - og er - å gjøre saken mot Flynn til å virke legitim. Flynn møtte anklager om at han villedet FBI-agenter om samtaler han hadde med den daværende russiske ambassadøren Sergey Kislyak i ukene før Trumps innsettelse. (Som påtroppende nasjonal sikkerhetsrådgiver hadde Flynn utvilsomt samtaler med en rekke statsoverhoder og ambassadører i løpet av denne tiden, så det var ikke noe uvanlig ved at han snakket med den russiske ambassadøren.)

Obama-administrasjonen visste allerede om samtalene med Kislyak fordi den hadde lydopptak av dem takket være en rekke undersøkelser gjort av Crossfire Hurricane mot Trump-kampanjen. Crossfire Hurricane, som ble lansert sommeren 2016, var i seg selv en falsk etterforskning basert på Steele-dossieret - et helt uredelig dokument spekket med russisk desinformasjon og betalt av Det demokratiske partiet.

Så hvorfor ønsket FBI å intervjue Flynn i forkant av Trumps innsettelse i januar 2017? Toppene i FBI var ikke helt sikre på tilnærmingen, men de visste at de trengte å få Flynn ut av veien. Som byråets tidligere kontraspionasje sjef, Bill Priestap, nedtegnet i notatene sine: “Hva er vårt mål? Sannhet / innrømmelse, eller å få ham til å lyve, så vi kan straffeforfølge ham eller få ham sparken? ”

Obama-administrasjonen nøyde seg angivelig med å prøve å fange ham inn i en løgn. Den nylige avsløringen av et møte på the Oval Office i begynnelsen av januar 2017 med deltakerne Obama, visepresident Joe Biden, nasjonal sikkerhetsrådgiver Susan Rice, riksadvokat Sally Yates, og FBI-direktør James Comey, bekrefter administrasjonens plan for å skjule Russland-sammensvergelsen fra det innkommende Trump-teamet - inkludert Flynn.

Tanken var å bruke Kislyak-samtalene som et påskudd for å holde Flynn-etterforskningen åpen, selv om det ikke var noen grunn til å gjøre det. Etter å ha spionert på ham i måneder, hadde FBI ikke funnet noe som tyder på at Flynn konspirerte med russerne.

Som Rice skrev i en e-post til seg selv etter møtet, “President Obama sa at han ville være sikker på at når vi engasjerer oss med det innkommende teamet om det er noen grunn til at vi ikke kan dele informasjon fullt ut når det gjelder til Russland.”

Idèen var å holde Flynn-etterforskningen åpen som en måte for Comey, Yates og tidligere FBI-visedirektør Andrew McCabe å fortsette sammensvergelsen mellom Russland og Trump selv etter at Trump tiltrådte - og beholde Flynn, Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver, ute Siden det ikke var noen grunn til å fortsette å undersøke Flynn, oppfant Obama-administrasjonen en oppfatningen om at han med vilje villedet Vice President Mike Pence om samtalene sine med Kislyak og deretter løy om det til FBI.

Det er ingen bevis for at dette skjedde, men selv om det var det, ville det ikke ha noe å si. Som justisdepartementet forklarte i sin avgjørelse om å henlegge Flynn-saken, var etterforskningen av Flynn "Uforsvarlig og uberettiget av FBIs etterretningstjeneste."

Senere ga toppfunksjonærer i FBI og justisdepartementet House Intelligence Committee forskjellige svar om hvorfor de forfulgte Flynn. Comey, McCabe, Yates og riksadvokatadvokat Mary McCord ga alle motstridende vitnesbyrd om det "primære formålet" med FBIs intervju med Flynn, alt fra den merkelige forestillingen om at han brøt Logan Act - en konstitusjonelt tvilsom lov fra 1799 som forbyr uautoriserte borgere fra å forhandle med utenlandske regjeringer - til den sammenkokte tiltalen som at han løy for FBI, som selv agentene som gjennomførte intervjuet med ham ikke trodde.

Her er hvorfor amerikanere (og vi) trenger å forstå Flynn-saken

Flynn-saken er bare en del av en mye større historie om hvordan Obama-administrasjonen - med full kunnskap og støtte fra både Obama og Biden - målrettet angrep innkomne Trump-tjenestemenn i et mislykket forsøk på å paralysere den nye administrasjonen med anklager om at den hadde sammensverget med Moskva.

Kompleksiteten i ordningen deres, og innsatsen for å skjule og villede det amerikanske folket, er mildt sagt frustrerende. Rollebesetningen - fra høytstående Obama-administrasjonspersoner til relative nobodies løst assosiert med Trumps presidentkampanje 2016 - er lang, som også er tidslinjen for hendelsene. Detaljer har kommet sakte ut, i løpet av år. Å følge alle lekkasjene og deklassifiserte transkripsjonene og kongresshøringer krever konstant årvåkenhet, og hvis du ikke følger med kan du lett miste tråden.

Alt fungerer til fordel for de som begikk dette hoaxet, fordi det er lett å bli overveldet og tone det hele ut, eller bare godta bedriftsmedias villedende rapportering. Men de pågående avsløringene om FBIs målretting av Flynn kan ikke ignoreres. De krever et fullstendig regnskap. Hvis det noen gang var en trussel mot rettsstaten, var det Obama-administrasjonens maktmisbruk og bevæpningen av etterretningsorganer i et forsøk på å ta Trump ned.

Uansett hvor kronglete det kan virke, vær oppmerksom på det. Det er den største politiske skandalen i vår tid.

John er politisk redaktør hos The Federalist. Følg ham på Twitter.

Spikeren