Erna dilter etter Kina og 5G

Av Dan Odfjell. 

Når vi nå ser at Frankrike følger Storbritannia i å si Nei til kinesiske Huawei's 5G-teknologi av sikkerhetsmessige grunner, da venter vi bare på Tysklands avgjørelse før Norge tør uttale seg. For hva USA tør si høyt og tydelig, er at Kina står for allslags tyveri og svindel. Senest også for det dødelig Corvid-19 viruset som setter Vesten økonomisk relativt og reelt tilbake. Erna Solberg sitter stille også i teknologi-båten som synes å drifte i feil retning.

Vi minnes med gru hennes knefall for Kina i forbindelse med norsk lakseeksport. Utilgivelig svakt, ja unødvendig.

Kinas 5G-teknologi er velegnet til å overvåke befolkningen og til å hente ut data verdt milliarder. Og uten at jeg helt forstår det, angivelig vil Huawei-teknologien medføre store infrastruktur-installasjoner. Men det store problemet er selve leverandør-rollen av utstyret, som det kan fuskes med og som det derfor ikke kan stoles på. Altså, teknologi-delen er en del av problemet, utstyret et annet. Dette må kunne kommuniseres til det norske folket på en åpen og skikkelig måte. Når vi nå ser hva store andre land sier og gjør.

Hva regjeringen foreløpig har fortalt oss, er bare at 5G skal brukes til å gi bedre tjenester og oss nye bruksområder. Men hvilke farer og/eller ulemper er forbundet med vår implementering av et nytt og/eller utvidet kommunikasjon-system? Hva med nettangrep som PST advarer oss om, og hva med militære utfordringer? Vi er medlem av Nato. Bør ikke alle slike land være på linje også med hensyn til leverandør-rollen? Uansett snakker vi om svære utgifter og kanskje nær irreversible valg eller konsekvenser.

Og hvor mye penger er det i realiteten snakk om for å bygge ut et 5G nettverk og hva er tidsrammen? 5G vil øke den elektroniske mikro-strålingen som vi omgies av hele tiden, og der er seriøse forskere som roper varsku. Selv vil jeg påpeke det åpenbare, at våre riksmedier ikke synes å bry seg. De bedriver useriøs «Se og Hør» lignende underholdning og svikter totalt slik sin viktige korrigerende 4de statsmakts-rolle. Pressestøtten må avsluttes som totalt meningsløs blitt, ja for samfunnet fordummende; tildels bevisst løgnaktig.

Tyskland er stort nok til gjennom Siemens å være egen 5G leverandør vil jeg tro. Men tyskerne «streker» i forhold til Nato med sin forsømte forsvars-innsats. Samt grunnet Angela Merkels østlige politikk - som hun også forsøker å få Erna og Norge med på, dvs oss vekk fra vår tradisjonelle Atlanterhavs-pakt. For forsvarsløse lille Norge er kommunismen utvilsomt farlig, og spesielt nå, med et opprustet imperialistisk Kina i kulissene. Vi var bedre istand til forsvare oss i 1940 da nazistene overfalt oss enn i dag. Den gang var vi et fattig land. I dag med vårt olje-fond har vi ingen unnskyldning. Ei heller Tyskland som igjen er blitt Europas sterkeste land, nå med hele EU som sitt hjemme-marked. Driftige, kløktige karer disse tyskerne. Akkurat som kineserne. 

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant