NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

torsdag 23. juli 2020

FHI: Økt coronasmitte fra utlandet

Coronasmitten er lav i det norske samfunnet,
men flere blir smittet i utlandet.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Fra NTB. 

Nesten en tredel av dem som ble bekreftet coronasmittet i forrige uke, ble smittet i utlandet, viser FHIs siste rapport om coronapandemien i Norge.

15 av de 52 nye smittetilfellene i uke 29 mellom 13. til 19. juli ble smittet i utlandet, skriver FHI.

Alle disse tilfellene, bortsett fra ett, ble smittet i land som var omfattet av karanteneplikt ved innreise til Norge. 52 nye tilfeller er det laveste antallet nye coronasmittetilfeller siden pandemien begynte.

– Økt reiseaktivitet ser ut til å ha gitt noe økt smitte fra land som er omfattet av karanteneplikten. Vi vil følge nøye med på disse tallene framover, sier overlege Are Stuwitz Berg ved Folkehelseinstituttet.

Uka før, uke 28, var det kun 11 prosent av de nye smittetilfellene som ble smittet i utlandet. Da var det 68 nye coronasmittetilfeller.

Ukesrapporten bekrefter at det fortsatt er lav grad av smittespredning i det norske samfunnet. Samlet sett er dødeligheten i den norske befolkningen beregnet til å være normal gjennom hele pandemien, det vil si at det ikke har vært flere enn vanlig som dør.

Totalt meldte 18 kommuner om nye coronasmittetilfeller i uke 29, og det var ett dødsfall i løpet av uka. Klart flest påviste tilfeller var det fortsatt i Oslo og Viken, mens tre fylker meldte ikke om et eneste nytt tilfelle av coronavirus.

Så langt er det estimert at om lag 0,7 prosent av befolkningen har vært smittet av coronaviruset.