Pave Francis: Media skal hjelpe mennesker til å skille det gode fra det onde

Fra Breitbart. Tipset av Kirkehøyden.

ROMA - Pave Francis fortalte medlemmer av den katolske presseforeningen tirsdag at media skulle bygge broer, forsvare livet og hjelpe mennesker, spesielt de unge, "til å skille det gode fra det onde."

I rapporteringen deres skulle journalister hjelpe folk med å «utvikle sunne holdninger basert på en tydelig og objektiv presentasjon av fakta, og til å forstå viktigheten av å jobbe for rettferdighet, sosial enighet og respekt for vårt felles hjem», sa paven.

Paven sendte sin beskjed til deltakerne på en virtuell katolsk mediekonferanse sponset av den katolske presseforeningen og begynte med å uttrykke sin nærhet “til de som er blitt rammet av viruset og til de som til og med i livsfare har jobbet og fortsett å jobbe for å hjelpe våre brødre og søstre i nød. "

Erfaringen med pandemien "har vist hvor viktig kommunikasjonsmedienes oppgave er å bringe mennesker sammen, forkorte avstander, gi nødvendig informasjon og åpne sinn og hjerter for sannhet," sa Francis.

Kommunikasjonsmediene kalles “til å informere og forene”, sa pontinen. " E pluribus unum - idealet om enhet midt i mangfold, gjenspeiles i mottoet til USA, må også inspirere til tjenesten du tilbyr til det felles beste."

"Hvor presserende er ikke dette i dag, i en tid preget av konflikter og polarisering som det katolske samfunnet ikke er immun for," fortsatte han. "Vi trenger medier som er i stand til å bygge broer, forsvare liv og bryte ned murene, synlige og usynlige, som fremmer oppriktig dialog og sannferdig kommunikasjon mellom enkeltpersoner og samfunn."

"Vi trenger medier som kan hjelpe mennesker, spesielt de unge, til å skille det gode fra det onde, til å utvikle sunne holdninger basert på en tydelig og objektiv presentasjon av fakta, og til å forstå viktigheten av å jobbe for rettferdighet, sosial samstemthet og respekt for vår felles hjem, ”sa han.

Paven sa også at journalister burde være menn og kvinner med en overbevisning som "beskytter kommunikasjonen mot alt som vil forvrenge eller bøye den til andre formål."

Kommunikasjon er ikke bare et spørsmål om faglig kompetanse, sa han. "En ekte formidler dedikerer seg selv helt til de andres velferd, på alle nivåer, fra hver enkelt til livet til hele menneskets familie."

Med et nikk til de nylige protester i USA sa paven at alle må jobbe "for å overvinne sykdommene rasisme, urettferdighet og likegyldighet i vår felles familie."

"Hvor verden ser konflikter og splittelse, kan du se på de lidende og de fattige og gi stemme til bønnen fra våre brødre og søstre som trenger barmhjertighet og forståelse," sa han.

Paven avsluttet sitt budskap med å forsikre katolske journalister om hans støtte og bønner, mens han oppfordret dem til å forbli ”samlet i tro og motstandsdyktige mot flyktige kulturelle kjepphester som mangler duften av evangelisk sannhet.”