Telenor velger Ericsson som 5G-leverandør

Fra  E24, 13 desember 2019. - Tipset av TorsteinP. 

Huawei har tapt for andre gang: Telenor velger Ericsson som 5G-leverandør. 

Telia droppet kinesiske Huawei til fordel for Ericsson når de skulle velge leverandøren av neste generasjons mobilnett. Telenor gjør nesten det samme. 

Fredag (13.12.2019) kom Telenor med nyheten mange har ventet spent på, nemlig hvem som skal få levere 5G-nettet til telegiganten i Norge. 

Fredag annonserte selskapet at det er svenske Ericsson som stikker av med den lukrative kontrakten.

Selv om det ikke er gitt at denne leverandøren får levere til alle Telenors mobilnett rundt i verden, er det trolig at de vil få levere til mange av dem.

Hva Telenor betaler Ericsson vil selskapet ikke røpe.

Selv om Huawei ikke blir hovedleverandør og skal fases ut over tid, så vil Telenor likevel bestille noe 5G-utstyr fra selskapet til sitt norske mobilnett.

5G-kontrakten er nemlig et ledd i en stor oppgradering av Telenors norske mobilnett som skal pågå over de neste fire til fem årene:

– Derfor vil Telenor benytte utstyr fra nåværende leverandør til radionettet, Huawei, for å vedlikeholde 4G-nettet samt oppgradere 5G-dekningen enkelte steder i Norge. Dette for å sikre at Telenors kunder har de beste mobilopplevelsene og fortsatt kan nyte godt av å være på et raskt og pålitelig mobilnett mens moderniseringen pågår, skriver Telenor i en uttalelse.

Beslutningen kommer to måneder etter at Telia lanserte sin 5G-plan for Norge og at Ericsson blir deres leverandør. Ice har på sin side valgt Nokia.

Med over 180 millioner kunder i ni land i Europa og Asia er fredagens nyhet en beslutning som blir lagt merke til av bransjefolk og politikere verden rundt.

Les hele artikkelen på E24.