NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

onsdag 29. juli 2020

Ungdommer kastet stein gjennom kirkevindu under gudstjeneste

Fra Breitbart. Tipset av Kirkehøyden. 

En gruppe ungdommer angrep en romersk-katolsk kirke i den svenske byen Ystad og kastet stein mot kirkegjengere under en kveldsmesse.

Angrepet fant sted lørdag kveld, ifølge fader Eugeniusz Machnica, som sa at tre store steiner ble kastet gjennom vinduet på kirken, hvorav den ene kom nær ved å treffe en i menigheten. Vitner sier at de skyldige bak angrepet var tre mannlige ungdommer som flyktet fra området etter å ha kastet steinene.

Fader Machnica hevdet at han ikke trodde hendelsen var motivert av ideologi, melder Nyheter Idag.

”Berusede unge går ofte langs denne ruten. Det er vanskelig å vurdere om det [angrepet] hadde noe med kirken å gjøre,” foreslo han.

En i menigheten ringte lokalt politi, men ingen kom, siden myndighetene hevdet at det ikke var noen politibiler tilgjengelig.

Begrensede politibudsjetter i Sverige, spesielt på landsbygda, har betydd at mange politistasjoner har hatt lite ressurser, inkludert politibiler. I 2017 ble det rapportert at regionen Sør-Lappland bare har èn politibil for å dekke et område nesten på størrelse med Danmark.

Hendelsen er ikke det første angrepet på kristne i Sverige. I januar ble en syrisk ortodoks kirke i Norrköping angrepet av ukjente gjerningsmenn i et tilsynelatende brannforsøk.

Isa Gergin, talsperson og vaktmester for den syriske ortodokse St. Marias kirke, sa at det hadde vært lignende angrep også i desember i fjor.

I forrige uke bemerket Ellen Fantini, direktør for Wien-baserte observatorium for intoleranse og diskriminering mot kristne i Europa (OIDACE) en økning i antikristne angrep i flere europeiske land, inkludert Sverige.

”Som vi har nevnt tidligere, opplever kristne i Europa ikke bare sosial diskriminering, fordommer eller frihetsbegrensninger. Kristne, inkludert geistlige, er blitt angrepet eller drept for sin tro. Som tidligere år har vi fortsatt å se trusler og angrep mot kristne konvertitter fra islam,” heter det i en OIDACE-rapport.