Er Erna Solberg i globalisme-rus?

Av Dan Odfjell. 

Den vedlagte snutten fra Facebook viser en globalisme-entusiasme en virkelig verdensleder verdig, men statsministeren kommer bare fra lille Norge og dummer seg direkte ut. For eget folkeferd er hun ansatt og betalt for å ivareta, dem gir hun her på båten. Jeg tenker denne snutten sier det meste, en anti-norsk statsminister som søker gjenvalg. Jeg håper folk flest som ser dette snakker bedre engelsk enn statsministeren, men, viktigere, er langt mer edruelige enn henne til neste høsts valg. Tilhørerne hennes i München ser ikke ut til å tro sine ører, og det er ikke rart. Hun sier nordmenn har ikke mer rett til Norge enn hvem som helst. Er hun riktig klok? Som bergenser skjemmes jeg og ber henne reise til Blokksberg.

Herved siterer jeg den rapporterte konklusjonen:

"På den årlige internasjonale sikkerhets-konferansen i München februar i år var tilstede blant andre Erna Solberg. Med sine opptredener under arrangementet bidro statsministeren til å undergrave både nasjonale interesser og forholdet til vår viktigste allierte, samtidig som hun tok til orde for økt globalisering og mer globalt styre. Om man skal tro Erna, tilhører fremtiden altså globalister, ikke patrioter.

Erna poengterer at folk har bodd i de europeiske landene i tusenvis av år. Men hvis vi tror på de vestlige ideene, la hun til, bør man også tro at alle er like. Det betyr at man ikke har noen spesielle rettigheter fordi man har familier-røtter på stedet, konkluderte Solberg. Norges stats-minister mener med andre ord at nordmenn ikke har større rett til Norge enn hvem som helst andre."

Dersom norske patrioter og arbeidsgivere gir opp Norge for hennes landssvik, tror Erna at fremmede vil lykke-fylle landet med annet enn vold - enten den kommer fra arbeidssky islamister eller fra ekstreme sosialister? Er det kompanjongen Jonas Gahr Støre hun arbeider for? Mange har trodd Høyre sto for noe bedre og at hun ønsket gjenvalg er noe hun har sagt. Er topp jobben i det korrupte FN kanskje allerede avgjort? Eller er hun helt koko blitt som Joe Biden og har mistet grepet? Skremmende. 

En helt annen sak jeg har merket meg herfra Chile hvor jeg bor, var angrepet på politihuset i min hjemby Bergen nylig. Hvor svaret fra politiet var langt klarer enn østpå; ifølge VG «vil dere ytringsfrihet eller ikke». Politiet sier de er på minimums nivå og kritiserer politikere som legitimerer vold mot politiet, at de selv forsvarer bruk av pepper spray, rett og slett for å få kontroll over situasjonen. Dette var voldelige muslimer som berettiget måtte holdes tilbake fra den fredelige SIAN-markeringen i byen. Ja, klarere kan det ikke sies. For all islam-ettergivenhet viser seg dessuten å skape bare ytterligere vold samt nye mer ekstreme krav. Det å stå opp mot voldelighet uansett fra hvem, det er politiets viktigste jobb. Politiet trenger oppmuntring, ikke helt unødig politisk preget kritikk.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant