NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

lørdag 22. august 2020

EU (Europas Undergang) mister grepet

EUs utenriksansvarlige, sosialisten Josep Borell,
vil ikke spille på lag med USA om Iran.
Foto: Yves Herman/Reuters/Scanpix
Av Dan Odfjell. 

Om dette kunne du lese på document.no 16/8/20 under tittelen «EU på kollisjonskurs med USA om Irans rett til våpensalg» hvor redaktøren selv informerte om saken. Hvem som har brudt atom-avtalen kunne diskuteres. Men at Iran støtter terrorisme kunne ikke diskuteres. Under et billede av sosialisten Josep Borell, som er EUs utenriksansvarlige, fremkom det at han støtter Iran. Han så ikke så god ut akkurat, men bilder kan jo lyve. Men verre, i likhet med mange av sine EU-kolleger risikerer han å havne på feil side av historien. USAs utenriksminister Mike Pompeo kritiserte Sikkerhetsrådets manglende besluttsomhet nylig om ikke å forsvare internasjonal sikkerhet som utilgivelig. Rådets europeiske medlemmer unnlot å stemme...

Denne min dagens overskrift lånte jeg fra kommentar-feltet som fulgte den ovenstående kronikken. Som reflekterer min mening også. Det vil si, dessverre indikativ for EUs negative utvikling. Det har jeg rett til å mene. Selv om Erna Solberg-regjeringen fortsetter stø kurs med å støtte EU uansett dets politikk. Og selv om økende mange nå spår den udemokratiske unionens endelikt. EU knaker tydelig i sine sammenføyninger av allslags naturlige og vel kjente grunner. Mens våre riksmedier forholder seg heller tause. 

Iran er islamistisk og under Ayatollah-regimets preste-ledelse og er fanatiske motstandere av Israel. Som de ønsker bombet og drept og totalt fjernet fra jordens overflate. Deres ambisjon som atom-makt har sannsynligvis noe med Israel å gjøre. Det vi ser er at venstresiden jevnt over holder med Palestina-terroristene og støtter slik Irans bastante holdninger. Men se, Israels plan om å anvende sine lover på den såkalte Vestbredden ble ikke avlyst som følge av den nylige fredsavtalen med De forente arabiske emirater. En fjær i hatten til Donald Trump og Israel og en oppmuntring om en regionens fred i horisonten. 

Jeg besøkte Israel i fjor og reiste på kryss og tvers en ukes tid. Hvilket imponerende lite land og et enslig demokrati omringet av totalitære regimer på alle kanter. Besøk landet selv. Det eneste problemet, hele halve verden har Israel-besøk høyt på sin ønskeliste. Og derfor blir det trengsel med å kunne bese de bibelske mest kjente stedene. Jeg var der i slutten av januar som normalt er en gunstig tid, dvs for å unngå den verste turismen. Men «sesongen» er nå angivelig året rundt. Men regjeringen representert med sitt UD, som angivelig er stappfullt av sosialister, er mest på Palestina terroristenes side. UD ble beskrevet av min ambassadør venn som et ideologisk rotte reir. Forstå det den som kan. Regjeringen beskriver seg som borgerlig. Glem det.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.