Idag skal Greta Thunberg ha møte med Angela Merkel

Fra Breitbart.

Den svenske klimabehandleren Greta Thunberg vil torsdag ha møte med kansler Angela Merkel, der hun gir den tyske lederen 90 minutter til å skissere Europas tilnærming til den globale "klimakrisen."

Hode-mot-hode møtet kommer istand bare to måneder etter at Thunberg offentlig kjeftet på Merkel for å være "oppmerksomhetssøkende" etter at hun stilte opp på et bilde sammen med tenåringen i FN i New York.

Thunberg har også anklaget den tyske føderale regjeringen for ikke å gjøre nok for å beskytte klimaet og truet med å saksøke landet for å tvinge det til å endre sine holdninger.

Nå innehar Tyskland EUs presidentskap, sa Thunberg og hun forventer at det vil føre til "omfattende klimapolitikk."

Tenåringen vil også levere en liste over klimakrav hun har utarbeidet med sine følgere for å bli sendt videre til verdensledere uten forsinkelse.


Så sent som i juni i fjor, skjelte en bekymret Thunberg ut "presidenter, statsministre, konger og prinsesser", som hun hevdet bare ønsket å pusse bildet av seg ved å bli fotografert i hennes nærvær, som Breitbart News rapporterte.

Som en del av en ny serie om hennes kampanje laget for svensk radio under nedstengingen av coronavirus, avslørte Thunberg at Merkel hadde ventet i kø for å få en "selfie" med tenåringen på et klimamøte i FN.

Nå vil hun snakke igjen, og den tyske lederen er fokus for hennes press for en høyere klimaprofil.

”Vi må fremfor alt se det som en eksistensiell krise. Og så lenge den ikke blir behandlet som en krise, kan vi ha så mange av disse klimaendringsforhandlingene og samtalene, konferansene som mulig. Det vil ikke endre noe, sa Thunberg til Reuters forrige måned i forkant av møtet.

Hun sa at bare grunnleggende endringer i det eksisterende systemet vil bringe klimaendringene under kontroll, og fortsatte sine pågående oppfordringer til øyeblikkelig handling.


Thunberg siterte en FN-studie publisert i november som antydet at planlagte investeringer for å øke produksjonen av fossilt brensel sannsynligvis vil presse temperaturmålene som er nedfelt i Parisavtalen 2015 utenfor rekkevidde.

“Så det betyr at hvis vi skal holde oss under disse målene, må vi gjøre det mulig å rive opp og forlate gyldige kontrakter og avtaler. Og det er ikke mulig i dagens system,” sa Thunberg.

“Så ja, da må vi åpenbart tenke annerledes. Og ja, vi må tenke utenfor boksen.”

Thunbergs møte i Berlin sammenfaller med andre årsjubileum for starten av hennes klimaprotest.

20. august 2018 satt den da 15 år gamle svensken foran Riksdagen i Stockholm for å oppfordre regjeringen sin til å iverksette sterkere tiltak mot klimakrisen.

Dette resulterte i den internasjonale klimabevegelsen "Fridays for Future" og førte Thunberg og hennes familie inn på den globale miljøscenen.