Trump kunngjør "Historisk fredsavtale" mellom Israel og UAE

Fra FOX News.

De forente arabiske emirater og Israel er enige om 'full normalisering' av diplomatiske forbindelser, kunngjør Trump. 
.
President Trump kunngjorde torsdag det han kalte en "historisk fredsavtale" mellom Israel og De forente arabiske emirater, og sa at de gikk med på "full normalisering av forbindelsene."

“STORE gjennombrudd i dag! Historisk fredsavtale mellom våre to STORE venner, Israel og De forente arabiske emirater! ” Trump twitret torsdag morgen.

Presidenten, den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu og kronprinsen av Abu Dhabi og nestleder øverstkommanderende for De forente arabiske emirater Sheikh Mohammed Bin Zayed la ut en felles uttalelse torsdag, etter at de tre talte “og gikk med på en full normalisering av forbindelsene mellom Israel og De forente arabiske emirater." Uttalelsen sa at det "diplomatiske gjennombruddet" var på "anmodning fra president Trump," og at Israel vil "stanse erklæring om suverenitet over områdene som er skissert i presidentens visjon for fred og fokusere sin innsats nå på å utvide båndene med andre land i araberne og muslimske verden. ”

Israel og UAE sa også at de vil fortsette arbeidet med å "oppnå en rettferdig, omfattende og varig løsning på den israelsk-palestinske konflikten."

"Dette historiske diplomatiske gjennombruddet vil fremme freden i Midt-Østen-regionen og er et vitnesbyrd om de tre lederes dristige diplomati og visjon og motet fra De forente arabiske emirater og Israel til å kartlegge en ny vei som vil låse opp det store potensialet i region, ”heter det i uttalelsen. "Alle tre land står overfor mange vanlige utfordringer og vil gjensidig ha fordel av dagens historiske prestasjon."

Delegasjoner fra Israel og UAE forventes å møtes i løpet av de kommende ukene for å "signere bilaterale avtaler om investering, turisme, direktefly, sikkerhet, telekommunikasjon, teknologi, energi, helsevesen, kultur, miljø, etablering av gjensidige ambassader og annet områder med gjensidig nytte. ” "Åpne direkte bånd mellom to av Midtøstens mest dynamiske samfunn og avanserte økonomier vil transformere regionen ved å anspore økonomisk vekst, styrke teknologisk innovasjon og knytte tettere forhold til mennesker," heter det også i uttalelsen.

Trump sa torsdag at han hadde en samtale med Israel og De forente arabiske emirater. Presidenten sa til reporterne Israel og UAE vil "begynne samarbeid over hele linja," sammen med utveksling av ambassader og ambassadører. Presidenten sa at han forventet at andre land vil følge UAEs ledelse på dette arbeidet med å samarbeide med Israel fremover.

Presidenten sa at handlingen ville være kjent som "Abraham-avtalen", oppkalt etter "faren til alle de tre store trosrettene."

"Ingen personer symboliserer bedre potensialet for enhet mellom disse tre store troene," sa den amerikanske ambassadøren til Israel David Friedman fra Oval Office torsdag.

Presidenten fortsatte å spøke med at han “ønsket å kalle det Donald J. Trump-avtalen”, som fikk latter i rommet.

"Jeg gjorde ikke det," la Trump til, og berømte igjen den historiske viktigheten av avtalen.

"Vi diskuterer allerede dette med andre nasjoner," sa Trump. "Så du vil sannsynligvis se andre av disse."

Presidenten fortsatte med å heie sin seniorrådgiver og svigersønn Jared Kushner for hans innsats for å sikre avtalen.

"Presidenten, som med alle ting, oppfordret oss til å ta en utradisjonell tilnærming," sa Kushner torsdag. "Du kan ikke løse problemer som har gått uløst slik folk har gjort før deg og mislyktes."

Kushner sa at presidenten "prøver å forene mennesker med fokus på felles interesse i motsetning til vanlige klager."

"Vi var i stand til å oppnå resultater andre ikke kunne oppnå," sa Kushner. "Dette vil fremme regionen og fremme verden."

I mellomtiden twitret Israels ambassadør i USA Ron Dermer kort tid etter at avtalen ble kunngjort og sa: “En flott dag for fred! Israel berømmer MBZs mot for den historiske beslutningen fra UAE om å bli med Egypt (1979) og Jordan (1994) for å gjøre fred med Israel. Israel setter stor pris på alle. @POTUS Trump har gjort for å gjøre dette gjennombruddet mulig. Mer kommer!"

Statssekretær Mike Pompeo utpekte den "kraftige diplomatiske oppsøkelsen" av presidenten, Israel og UAE.

“USA gratulerer Israel og Emiratene for denne bemerkelsesverdige bragden, som er et betydelig skritt fremover for fred i Midtøsten. Velsignet er fredsmennene. Mabruk og Mazal Tov, ” twitret Pompeo .