"Jeg ber ikke for disse alene, men også for dem som ved deres ord kommer til tro på meg."

Fra Øivind Andersens bok "Ved Kilden". 

Tittelen er hentet fra Joh 17, 20. 

Vi som lever og tror på Jesus i dag, er altså gjenstand for den samme forbønn som disiplene var. Vi kommer inn i dette gjennom det ord som er kommet til oss fra apostlene.

Guds rike utbres bare gjennom det som Jesus kaller: Deres ord! Det vil si gjennom Bibelen. Apostlenes ord er hele Det gamle testamente så vel som Del nye testamente. Jesus opplot deres forstand så de kunne forstå Skriftene i Det gamle testamente. [Luk 24, 45] Og fordi de kunne forstå Skriftene, sa han til dem: "Dere er mine vitner!"

Om de hadde sett Jesus med sine legemlige øyne og hørt ham med sine legemlige ører, var det ikke nok. Men de fikk se Jesus i Guds ords lys. Faderen fikk åpenbare sin Sønn for dem, og derfor kunne Jesus få åpenbare seg selv for dem.

Det er en underlig gang i budskapet som de kommer med til oss. Jesus gir dem det ord han selv har fått hos sin himmelske Far. Han sier til Faderen: "De ord som du gav meg, har jeg gitt dem, og de har tatt imot dem." [Joh 17, 8]

Fra apostlene er dette kommet videre til oss. Det er dette ordet som skaper troen i hjertene. Det er som Jesus sier: "Dem som ved deres ord kommer til å tro på meg."

Gjennom dette ord eier vi det samme som disiplene eide. Vi får den samme åpenbaring som de fikk. Vi får det samme evige liv som de mottok.

Derfor blir vi ett i Kristus, ett med Faderen i ham og ett med alle som har det samme liv i sitt hjerte, ved det ord som kommer fra ham.

Dette er de kristnes sanne enhet. 

Kommentarer