NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

lørdag 26. september 2020

Litt om sosialisme og kommunisme


Av Dan Odfjell. 

Helge Lurås på Resett omhandlet temaet under overskriften «Bedre med en ærlig kommunist, enn enfalsk skap-sosialist». Et billede av Rødt-lederen Bjørnar Moxnes hørte til. Om det var ham Lurås refererte til vites ikke fordi innlegget lå bak betalingsmur. Sistnevntes innledning siteres her : «Å ha et marxistisk parti som Rødt i den partipolitiske floraen i Norge er sunt. De tilfører et nødvendig annet og oppriktig syn på samfunnets alternative tilstander».

Men kommentarfeltet lå ikke bak mur og der fremkom poenger og historiske siteringer fra kjente personligheter verdt å påminnes. Det rare var at dette innlegget var datert 12/5/19, men dukket opp på skjermen nylig. Men det med datoen oppdaget jeg ikke straks. Så jeg tittet litt på de medfølgende kommentarene og de var mange. Innledningsvis var en Alv Hjørnson den mest aktive, og mente Rødt anskueliggjør den totalitære galskapen som herjer partiet. Delvis siteres han derfor her:

«Sosialismen er hensynsløs og brutal enten de kaller det nasjonalsosialisme eller global-sosialisme eller for den slags skyld kommunisme slik de gjør det i Rødt. Hitler, Pol Pot, Mao, Stalin, Lenin eller en hvilken som helst av statslederne som har hatt rollen som despot i de sosialistiske regimene, de er alle like folkefiendtlige og har enorm elendighet og folkemord på samvittigheten. Rødt er en effektiv faktor i norsk partipolitikk og bryter ned Ap. Mye lettere å ha Rødt som motstander enn de gjennomkorrupte arbeiderpartipolitikerne».

Fra min erfaring fra syd-amerika vil jeg tilføye det kaotiske Venezuela, som NRK inntil for få

år siden igjennom sine utsendte indoktrinerte medarbeidere fremholdt som selve fremtids-modell samfunnet. I mellomtiden er mer enn 3 millioner mennesker fra-flyktet sosialist-korrupsjonen og narkotika-veldet der, et «nærliggende» godt Trump-argument mot de nå beserke sosialist demokratene i USA president valget.

Likt Norge er Venezuela et olje-rikt land. Akkurat rikdom hjelper lite på ærlighet, nærmest tvert mot. Men Venezuela-reportasjene fra NRK har stoppet opp; de ble dem altfor avslørende. Isteden retter deres propaganda seg voldsomt mot Trump, selv om valget ikke er vårt, men amerikanernes... NRK er fullstendig usaklig på lag med propaganda-kanalen CNN og andre løgnaktige nettsteder. Krake søker make sa vi i gamle dager; det er like aktuelt fremdeles...

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant