Ny studie: Forbløffende funn om unge amerikanere og holocaust

Fra Nettavisen.no - anonym tipser. 

En ny studie viser at unge amerikanere har store kunnskapshull når det gjelder jødeutryddelsen under andre verdenskrig.

Studien viser at 63 prosent av unge voksne i USA, i alderen mellom 18 og 39 år, ikke vet hvor mange jøder som ble utryddet under holocaust. 23 prosent sier de tror at holocaust er enten en myte, er overdrevet eller at de ikke er helt sikre.

Nesten halvparten (48 prosent) av de spurte klarte ikke å si navnet på en eneste konsentrasjonsleir. Det til tross for at det ble etablert rundt 40.000 konsentrasjonsleirer og gettoer under andre verdenskrig.

Én av åtte opplyste at de aldri har hørt om eller var usikre på om de har hørt om holocaust.

Mer enn halvparten (56 prosent) opplyste at de hadde sett nazisymboler enten på sosiale medier eller i eget nærmiljø. Snaut halvparten hadde sett innlegg på sosiale medier og internett hvor holocaust var blitt fornektet eller forvrengt.

Ervin Kohn, som er nestleder i Antirasistisk Senter og forstander i Det mosaiske trossamfunn i Oslo, sier at det lave kunnskapsnivået om holocaust, både i USA og Europa, skyldes manglende historieundervisning, i tillegg til at antisemittiske konspirasjonsteorier og propaganda får fritt spillerom på sosiale medier.

- De fleste mennesker som lever i dag, er født etter krigen. Vi er ikke flinke nok på historieundervisning. Det som er skremmende med disse tallene, er at vi har forsømt oss på å undervise nye generasjoner om holocaust, sier Kohn til Nettavisen. 

Les hele saken på Nettavisen.no

Kommentarer