Pandemi eller Politikk?

Av Spikeren. 

Søndag 25 oktober skriver NTB om FNs generalsekretær António Guterres, som kaller coronapandemien den største krisen i vår tidsalder.

I en tale online til Verdens helsetoppmøte i Berlin, som også finner sted online, ba Guterres om verdensomspennende solidaritet i den globale krisen og krevder at rike land støtter helsesystemene i land med færre ressurser.

– Ingen er trygg mot covid-19. Ingen er trygg før alle er trygge. Selv de som overvinner viruset i sine egne land, er fanger innenfor sine grenser til viruset er slått ned alle steder, sa Tysklands president Frank-Walter Steinmeier under åpningsseremonien.

Så fortsetter NTB med å fortelle at også WHO advarer om kraftig coronaspredning.

Mange land opplever nå en eksponentiell vekst i antall coronatilfeller, advarer WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus.

– De neste månedene kommer til å bli veldig tøffe, og noen land er på et farlig spor, sa Tedros på en pressekonferanse via videolink fredag.

Han advarte om at «for mange land opplever en eksponentiell vekst i antall covid-19-tilfeller». Dette fører til at en del sykehus og intensivavdelinger knapt har rom for flere pasienter. 

Deretter tas vi med til Spania som erklærer nasjonal alarmtilstand. 

Spanias statsminister har erklært nasjonal alarmtilstand i et forsøk på å bremse spredning av coronasmitten som er ute av kontroll

Statsminister Pedro Sánchez kom med kunngjøringen i en TV-tale søndag.

At det blir innført alarmberedskap på nasjonalt nivå, innebærer at regjeringen i Madrid kan pålegge regionene å innføre strengere smittevernrestriksjoner – deriblant portforbud.

Den nye alarmtilstanden vil vare til mai neste år dersom nasjonalforsamlingen godkjenner det, og innebærer blant annet portforbud fra klokka 23 til 6 i hele landet unntatt Kanariøyene.

– Situasjonen vi går gjennom, er ekstrem, sier Sánchez.

Så tas vi med til Frankrike som melder om 52.000 nye smittetilfeller. 

Frankrike har enda en gang satt rekord i antall coronasmittetilfeller på ett døgn, melder det franske folkehelseinstituttet søndag kveld.

På de siste 24 timene har landet registrert 52.010 nye tilfeller av coronasmitte og 116 nye dødsfall.

Så til Russland, der det meldes at Antall coronasmittede har passert 1,5 millioner etter at det søndag ble meldt om 16.710 nye tilfeller.

Til slutt ender vi i USA der 83.757 mennesker ble registrert smittet fredag, 12.000 flere enn dagen før, og det høyeste døgntallet siden pandemien startet sist vinter. Forrige rekord var 77.000 i juli.

Man avslutter så med følgende kommentar: "Det triste tallet kunngjøres etter at president Donald Trump i den siste presidentdebatten torsdag sa at toppen er i ferd med å passeres, og at viruset snart er borte."

Alt dette høres fryktelig alarmerende ut, helt til vi ser på hvor mange smittetilfeller og dødsfall verden opplever under den vanlige influensaen som kommer hvert år.

Den 2 oktober skriver nemlig GlobalResearch følgende:

5 millioner tilfeller over hele verden, 650 000 dødsfall årlig: Det sesongmessige influensaviruset er en "alvorlig bekymring", men Wuhan Coronaviruset griper overskriftene.

Det vanlige influensaviruset vil infisere millioner over hele verden. Den kan lett spres og vil spesielt ramme unge og eldre. Men dette er ikke det som er blitt beskrevet som Wuhan-viruset. Vanlig influensa er langt dødeligere. Dette er ikke for å bagatellisere Wuhan coronavirusinfluensa, eller for å gi den sitt medisinske navn, 2019-nCoV.

Den vanlige influensa forårsaker opptil 5 millioner tilfeller av alvorlig sykdom over hele verden og dreper opptil 650 000 mennesker hvert år, ifølge Verdens helseorganisasjon.

Da må vi nesten spørre: Er det Corona-pandemien som er den største trusselen, eller er det politikerne vi bør frykte aller mest?

Spikeren

Kommentarer