Merket er på vei

Fra Breitbart - tipset av Kirkehøyden. 

Kina ønsker globalt sporingssystem for bekjempelse av reisekoronavirus. 

Den kinesiske kommunistpresidenten Xi Jinping vil at reisende skal godta et globalt QR-kodesystem for å bestemme deres helsestatus og reise "tillatelser" i en post-korona tilbakestilling av pandemien.

Under det virtuelle G20-toppmøtet på lørdag etterlyste Xi en “global mekanisme” for bekjempelse av koronavirus som innebærer internasjonal anerkjennelse av helsesertifikater i form av QR-koder for å tillate folk å reise fritt. 

Diktatoren sier at systemet kan være basert på "resultater av nukleinsyretesting i form av internasjonalt aksepterte QR-koder," rapporterte det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

"Vi må ytterligere harmonisere politikk og standarder og etablere "hurtige spor" for å lette den ordnede strømmen av mennesker," siteres han. "Vi håper flere land vil delta."

QR-koder er strekkoder som kan leses av mobiltelefoner som er et vanlig verktøy for sporing og kontroll i det kommunistiske Kina.

Siden februar har Kina ordnet det slik at brukerne gis en helsekode med trafikklys-system, der grønn kode som tillater noen å reise fritt, og en oransje eller rød kode som indikerer at de trenger karantene i opptil to uker.

Kodene er basert på en kombinasjon av stordata og informasjon levert av brukerne selv.

Lederen for det kinesiske kommunistpartiet sa ingenting om hvordan den internasjonale ordningen kan fungere, eller om den ville speile helsekodesystemet som er allment vedtatt i Kina.

Mangelen på detaljert informasjon har allerede blitt flagget av kritikere.

I en tweet uttrykte administrerende direktør for Human Rights Watch, Kenneth Roth, at det bør vises forsiktighet overfor Xis forslag.

"Et innledende fokus på helse kan lett bli en trojansk hest for bredere politisk overvåking og ekskludering," sa han.

Kina har bygd sitt eget masseovervåkingsnettverk det siste tiåret, som kan skryte av hundrevis av millioner gatekameraer.

Overvåkingsnettverket er blitt regnet som verdens kraftigste ansiktsgjenkjenningssystem og har som mål å identifisere noen av sine 1,4 milliarder innbyggere innen tre sekunder.

Kina ser også på mer digitale metoder for å sikre at innbyggerne overholder de strenge reglene fra ettpartistaten.

 

Kommentarer