For deg som er glad i Norge

Av Spikeren. 

På denne siste dagen av det merkelige året 2020, har jeg lyst til å trekke frem den kanskje aller flotteste Norges representanten av dem alle i vår moderne historie, nemlig Sissel Kyrkebø,

På Wikipedia kan vi lese følgende om henne:

Sissel Kyrkjebø (fødd 24. juni 1969 i Bergen) er ei norsk songarinne. I Noreg er ho kjend for ei rekkje plateutgjevingar og konsertar frå midten av 80-talet og framover.

Kyrkjebø vart introdusert for Rune Larsen i 1983. Larsen tilbaud henne platekontrakt og vart Kyrkjebø sin fyrste manager. Ho gav ut dei tre fyrste cd-ane sine, Sissel, Glade jul og Soria Moria på plateselskapet Noah, Larsen sitt selskap. Glade jul vart ein enorm salssuksess. Plata sette ny norsk rekord med meir enn 500 000 selde eksemplar. Under finalen i Eurovision Song Contest 1986 i Bergen song ho «Utsikt fra Ulrikken» som pauseinnslag i Grieghallen i Bergen.

Internasjonalt er ho mest kjend for å ha sunge OL-hymnen under OL på Lillehammer, duettane med Plácido Domingo, julekonsertar i Wien og Moskva samt for å ha medverka til musikken til filmen Titanic. Ho har også sunge duett med Espen Lind, og samarbeidd med hip-hopparen Warren G. Dei siste åra har ho samarbeid mykje med Odd Nordstoga.

Ho vart gift med danske Eddie Skoller i 1993, og budde lenge i Danmark med han. I 2004 vart dei separerte.

Sissel Kyrkjebø vart utnemnd til riddar av 1. klasse av St. Olavs Orden den 2. februar 2006. Under Spellemannsprisen i 1986 vart ho Årets spellemann, og i 2006 fekk ho juryen sin heiderspris. I 2011 vann ho Gammleng-prisen i open klasse.

Når vi nå står ved slutten av året, har jeg lyst til å anbefale den konserten som Sissel holdt 17 may, 2020. Opptaket er gjort i Store Studio sammen med noen få musikere og uten publikum, på grunn av koronaen.

Sett deg ned, slapp av og nyt denne times lange konserten som hyller Norge på den fineste måte du kan tenke deg. Takk, Sissel! Vi er utrolig stolte og glade i deg.

Godt Nytt År til dere alle!Spikeren

Kommentarer