Humanistisk Ungdom sier: «Føkk skolegudstjenester»

Fra Nettavisen - tipset av anonym. 

Den nye kampanjen «Føkk skolegudstjenester» vekker kraftige reaksjoner. 

Humanistisk Ungdom sier: «Føkk skolegudstjenester». – Respektløst, svarer Frp-politiker Himanshu Gulati. 

Hvert år kalles norske elever inn til skolegudstjenester. I en meningsmåling om temaet, var det hele 7 av 10 nordmenn som sier de er positive til skolegudstjenester. Ordningen er frivillig. Men flere tar til orde for at Gud må ut av skolen.

For å markere motstanden satte Humanistisk Ungdom i gang en kampanje hvor de sier «Føkk skolegudstjenester». Over 1.200 personer har signert oppropet. Det får hard medfart av Frp-politiker Himanshu Gulati.

– Respektløst!

– Jeg reagerer på holdningen og ordbruken i kampanjen. Å bruke begrep som «føkk skolegudstjenester« er respektløst. Vi kan gjerne være uenige om saken. Men jeg hadde forventet en litt mer respektfull tone rundt julen, vår kulturarv og norske tradisjoner som de fleste stiller seg bak, sier han.

Han beskriver ikke seg selv som kristen, men mener tradisjonen er «noe av det mest inkluderende i Norge».

– Uavhengig av hvilken religion man har, så er kristne tradisjoner en viktig del av norsk identitet og kulturarv. Det bør vi kunne markere.

– Fungerer ikke dette ekskluderende overfor elever som ikke vil være med?

– Tvert imot. Jeg tror julens tradisjoner er noe av det mest inkluderende i Norge. Noe som får alle til å føle seg som nordmenn uavhengig av religion og bakgrunn, sier Gulati.

Les hele saken i Nettavisen.

Kommentarer