Advarsel: Hold iPhone 12 borte fra pacemakere

Av P54. 

RASK OVERSIKT 

En ny advarsel fra Apple sier iPhone 12-magneter og radiofrekvenser kan forstyrre implanterte hjertepacemakere og defibrillatorer, men uttalte at risikoen er den samme som for tidligere modeller

En studie fra en lovgivende kommisjon i New Hampshire fant at radiofrekvent stråling fra trådløse enheter har helseeffekter på mennesker, dyr, planter og insekter

EMF kan ikke sees, lukte, føles eller høres, men de skadelige effektene har blitt dokumentert i over to tiår

WHO erkjenner eksistensen av elektromagnetisk overfølsomhet; om lag 10% av de berørte har alvorlige symptomer selv når eksponeringen er mindre enn internasjonalt aksepterte standarder

Det amerikanske militæret undersøker effekten EMF kan ha hatt på en lang liste med ikke-kampflykrasj; vurdere å ta skritt for å lindre eksponeringen

Apple inkluderte nylig en advarsel i støttedokumentene for iPhone 12, og advarte brukere om å holde telefonen minst 6 tommer unna medisinsk utstyr, spesielt implanterte pacemakere og hjertedefibrillatorer.

Ideen om at elektromagnetiske felt kan skade helsen din er ikke ny. I løpet av det siste tiåret har jeg skrevet mange artikler som diskuterer bevis på biologisk skade fra EMF.

Mens den trådløse industrien er bygget på den forutsetningen at bare ioniserende stråling, slik som den som produseres for røntgenstråler, kan forårsake helseskader, har forskere og forskere advart om at selv ikke-ioniserende og ikke-varmeproduserende stråling kan skade helsen din og miljøet.

Jeg har vært så overbevist om skaden som EMF kan forårsake menneskers helse, at jeg tok tre år på å skrive "EMF * D", som ble utgitt tidlig i 2020 i begynnelsen av COVID-19-pandemien.

I boka gjennomgikk jeg de overveldende vitenskapelige bevisene for at EMF er en skjult helsefare som rett og slett ikke kan ignoreres lenger. Gjennom årene har jeg intervjuet flere forskere som har delt sin kunnskap og ekspertise på et felt som er dårlig forstått og som den trådløse industrien har en interesse i å holde deg i mørket.

I over to tiår har bevis vist at EMF-eksponering har en negativ innflytelse på immunforsvaret ditt, noe som er betydelig i løpet av kulde- og influensasesongen, så vel som under den nåværende COVID-19-pandemien.3 Mens Apple erkjenner forstyrrelser EMF kan ha på pacemakere. , det er langt fra den eneste skaden EMF kan gjøre for helsen din.

Apple advarer alle iPhones kan forstyrre medisinsk utstyr

Den nye Apple iPhone 12 har introdusert MagSafe-magneter, som er innebygd på baksiden av enheten for å feste tilbehør som magnetiske tilfeller eller trådløse ladere. 4 MagSafe-magneter ble introdusert i 2006 på Mac-datamaskinen, som tillot strømkontakten å festes magnetisk. Disse ble byttet ut med en USB-C-kontakt i 2016 og introdusert på nytt på iPhone 12.

I slutten av januar 2021 publiserte Apple et nytt støttedokument som advarte disse magneter, så vel som "radioer som sender ut elektromagnetiske felt", bør holdes "i god avstand fra enheten (mer enn 15 cm fra hverandre eller mer enn 30 cm fra hverandre ved trådløs lading). Men ta kontakt med legen din og produsenten av enheten for å få spesifikke retningslinjer. ”

Enhetene de refererer til er "medisinsk utstyr som implanterte pacemakere og defibrillatorer ..."  Etter at Apple ga ut støttedokumentene, rapporterte New York Post at Apple ikke kunne nås for kommentar.

Selv om det ikke var noen forklaring på hvorfor advarselen ble publisert, kommer den bare noen uker etter at en artikkel publisert i Heart Rhythm fant at iPhone  kunne forstyrre implantert defibrillatorfunksjon. Da de ble brakt i nærheten av den implanterbare kardioverter-defibrillatoren (ICD) over venstre bryst, fant forskerne at ICD umiddelbart stoppet handling.

Forskerne klarte å reprodusere effekten flere ganger og advarte om at iPhone 12 "potensielt kan hemme livreddende behandling hos en pasient, spesielt når telefonen bæres i en øvre brystlomme." 

I uttalelsene sa Apple at den nylige iPhone-modellen utgjør nesten samme risiko for interferens som tidligere modeller, og advarte om at magneter og EMF-er kan forstyrre funksjonen til medisinsk utstyr.

Landemerkeundersøkelse krever mindre EMF-eksponering

Data publisert i slutten av 2020 bekrefter at mange av helseeffektene forskere har advart om fra EMF. New Hampshire lovgivende kommisjon for å studere miljø- og helseeffektene av evolving 5g Technology var engasjert i å "studere miljø- og helseeffektene av 5G trådløs teknologi i 2019." 

Kommisjonen besto av 13 medlemmer som ble bedt om å svare på spørsmål som hvorfor tusenvis av fagfellevurderte studier som har vist negative helseeffekter har blitt ignorert av Federal Communications Commission (FCC) og hvorfor FCC-retningslinjer ikke tar hensyn til helsen. effekter av trådløs teknologi.

I alt var det åtte avgjørende spørsmål. Kommisjonen hørte fra eksperter som alle erkjente at RF-stråling fra trådløse enheter hadde en innvirkning på mennesker, dyr, insekter og planter - alt, bortsett fra telekommunikasjonsrepresentanten.

På samme måte som tobakksindustrien jobbet for å overbevise publikum om at røyking ikke var farlig, prøver telekommunikasjonsindustrien å selge publikum i hastighet over sikkerhet. 5G-teknologien lover hastigheter som vil være fra 10 til 100 ganger raskere enn 4G, og likevel vil signalene sannsynligvis være svakere siden bølgelengdene ikke trenger inn i bygninger og har en tendens til å bli innlemmet i regn og planter.

Et av de viktigste problemene er at den hovedsakelig er avhengig av båndbredder (MMW), som er kjent for å trenge inn i menneskelig vev opp til 2 millimeter, der den absorberes av hornhinnen og ledes av svettekjertler i huden. Hver av disse faktorene fører til en tilknytning med flere potensielle helseproblemer.

Det amerikanske forsvarsdepartementet (DOD) har også funnet MMW nyttig i mengdekontrollvåpen kalt Active Denial-systemet, siden det gir en alvorlig brennende følelse. DOD skriver: "Active Denial System genererer en fokusert og veldig retningsbestemt millimeterbølge radiofrekvensstråle." 

MMW er også kjent for å undertrykke immunforsvaret og øke cellulært stress, skadelige frie radikaler, læringsunderskudd og potensielt bakteriell antibiotikaresistens. Det er ingenting som tyder på at 5G vil gi mindre skade enn dagens teknologi, og det er tusenvis av studier som viser skadelige effekter som det kan.

EMF-forurensning har sannsynligvis et skjult skadeomfang for helsen din

En av de store utfordringene med EMF-stråling er omtrent som høyt blodtrykk. Du kan ikke se det, og de fleste føler ikke det. I tillegg kan ikke EMF-stråling høres eller luktes. Bevisene er imidlertid klare - det er biologiske effekter som finner sted om du er i stand til å fornemme disse endringene eller ikke. For de fleste er det bare et spørsmål om tid og den generelle eksponeringsbelastningen.

Det er viktig å innse at vi ikke snakker om bare stråling som sendes ut fra mobiltelefonen din. I ditt hjem og arbeidsmiljø blir du sannsynligvis utsatt for elektromagnetiske frekvenser fra Wi-Fi-rutere, datamaskiner, hvitevarer og trådløs "smart" teknologi. Med utviklingen og utrullingen av 5G, blir den nødt til å bli langt verre.

I 2004 erkjente Verdens helseorganisasjon eksistensen og virkeligheten av elektromagnetisk overfølsomhet, og skrev om de som opplever det og sa: “Deres EMF-eksponering er generelt flere størrelsesordener under grensene for internasjonalt aksepterte standarder.” 

Ett år senere erkjente de: "Omtrent 10% av de rapporterte tilfellene av EHS ble ansett som alvorlige" og "... andre er så hardt rammet at de slutter å jobbe og endrer hele livsstilen." 

I 2008 bemerket en studie forekomsten av elektromagnetisk overfølsomhetssyndrom i Østerrike hadde steget 1,5% siden 1994, noe som ser ut til å følge bransjens vekstkurve. Symptomer kan variere mellom individer, men noen av de ofte rapporterte symptomene på elektromagnetisk overfølsomhetssyndrom inkluderer:

Angst

Kropps smerte

Brennende følelse på huden

Hodepine

Hjertearytmi

Sløvhet

Muskelsmerter

Kvalme

Hudutslett

Søvnforstyrrelser

Understreke

Tinnitus (ringer i ørene)

US Military Investigating EMF and Pilot Crash

Trådløs teknologi brukes også av det amerikanske militæret. Etter en historie med uforklarlige luftfartulykker, utstedte US Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) en anmodning om forskning i slutten av 2020 for Impact of Cockpit Electromagnetics on Aircrew Neurology (ICEMAN) prosjekt.

Målet er å bestemme hvordan flommen av "radiofrekvensstøy fra ombordutslipp, kommunikasjonslenker og navigasjonselektronikk - inkludert sterke elektromagnetiske felt fra lydhodesett og hjelmsporingsteknologier" påvirker piloter for kampfly.

I 2018 var det en serie med tre flyulykker som drepte fem soldater over to dager. På en pressekonferanse bagatelliserte direktøren for Pentagons felles stab trenden og avviste spørsmål som antydet at militærprogrammet var i krise. Ett år tidligere døde 37 soldater i ulykker uten kamp, dobbelt så mange som døde i 2016.

Fox News rapporterte i april 2018 om flere krasj og nødlandinger som ikke førte til dødsfall. I 2016 publiserte Martin Paul, Ph.D., professor emeritus i biokjemi og grunnleggende medisinsk vitenskap ved Washington State University, en artikkel som beskriver hvordan EMF kan utløse nevropsykiatriske problemer.

Papiret bygger på tidligere forskning som viste at EMF utløser spenningsstyrte kalsiumkanaler for å åpne seg, noe som igjen fører til en kjemisk kaskade som resulterer i produksjon av skadelig peroksynitritt. Siden hjernen og nervesystemet har spesielt høy tetthet av spenningsstyrte kalsiumkanaler, er de utsatt for virkningen av EMF.

Strategier for å redusere eksponeringen for EMF

Det er ingen tvil i mitt sinn at mikrobølgestråling fra trådløs teknologi er en betydelig helsefare som må løses hvis du er bekymret for helsen din. Dessverre kan du bli utsatt ofte hjemme og på arbeidsplassen. Med utrullingen av 5G vil dette gjøre utbedring enda mer utfordrende.

Det er viktig å bli involvert og gjøre det du kan før 5G blir en fast inventar i miljøet, for eksempel å kontakte lokale lovgivere og signere lokale begjæringer. Det er også strategier for å redusere eksponeringen og redusere skaden fra trådløs teknologi.

Jeg har laget et kapittel fra boken min "EMF * D" gratis å laste ned. Den oppsummerer mange av de viktigste anbefalingene og er en praktisk referanse når du gjør endringer i hjemmet ditt.

Tidlig i 2020 intervjuet jeg også Brian Hoyer, en ledende EMF-ekspert og primærkonsulent for boken min "EMF * D." I en todelt serie delte Brian sin personlige reise og trening, og vi svarte på mange spørsmål. Tenk også på forslagene i disse artiklene:


Les original artikkel med referanser her.

P54Kommentarer