Biden bør IKKE gi fra seg sin kjernefysiske myndighet

Fra FOX News

GOP-lovgivere sier at tilbakekalling av presidentens kjernefysiske myndighet 'vil etterlate amerikanerne sårbare'.

Tre republikanske medlemmer av House Armed Services Committee kom onsdag ut med en uttalelse som presset tilbake Demokratenes brev til president Biden der de oppfordret ham til å gi fra seg sin atommyndighet.

Konferanseleder Liz Cheney, R-Wyo., Rangordningsmedlem Mike Rogers, R-Ala., og underkomités rangordningsmedlem Mike Turner, R-Ohio, sa at et slikt grep "ville etterlate amerikanerne sårbare." 

"Demokratenes farlige spill som antyder en omstilling av vår kjernefysiske kommando- og kontrollprosess vil undergrave amerikansk sikkerhet, så vel som sikkerheten til våre allierte," sa republikanerne i en uttalelse. "Disse forslagene, hvis de blir vedtatt, vil etterlate amerikanere sårbare, destabilisere atombalansen og våre alliertes tillit til kjernefysisk allianse." 

Uttalelsen la til at tilbakekalling av presidentens atommyndighet ville være velkommen av motstandere av atomkraft, inkludert Russlands president Vladimir Putin og Kinas president Xi Jinping. 

"Evnen til å iverksette tiltak under et angrep er avgjørende for å avskrekke et forebyggende angrep fra våre motstandere. Amerika må aldri vedta en politikk eller skape byråkratiske hindringer som vil gi våre motstandere en slik fordel," heter det i uttalelsen. 

Omtrent tre dusin husdemokrater undertegnet et brev som ba Biden om å gi avkall på sin autoritet for å lansere atomvåpen, ifølge en onsdag Politico-rapport. Et løfte fra presidenten om å gi opp sin kjernefysiske myndighet som "commander in chief" kan ta den samme makten fra fremtidige presidenter.

Kommentarer