Flyindustrien vil lansere Covid reisepass innen mars

Fra RT.com.

International Air Transport Association (IATA) har kunngjort at de vil lansere et Covid-19 reisepass innen mars, som de sier vil gi reisende en måte å vise testresultater og bekreftelse på at de har mottatt en vaksine.

Tiltaket, kalt IATA Travel Pass, er rettet mot å gi myndigheter, flyselskaper og reisende en strømlinjeformet prosess for å sikre at det er "nøyaktig informasjon, sikker identifikasjon og verifiserte data" tilgjengelig for å oppfylle alle relevante Covid-19 restriksjoner.

IATA har skissert en tidslinje for full utrulling av reisepasset, med den første innsatsen på gang med Singapore Airlines mens ytterligere 20 flyselskaper tester appen. Flere selskaper vil begynne å bruke den i løpet av de neste månedene, sa organisasjonen, og den tar sikte på å ha hele passet klart i slutten av mars.

På samme møte uttrykte IATA bekymring for at de pågående globale restriksjonene rundt Covid fortsatt rammer flyselskapene, med økonomer som advarer om at det sannsynligvis vil ta lengre tid enn planlagt for selskaper å kunne slutte å brenne kontanter og begynne å komme tilbake økonomisk.

Noen selskaper har uttrykt bekymring for at sommerbestillingsperioden, en populær tid for flyindustrien, fremdeles "fortsatt er svak", med forbehold for øyeblikket bare på syv prosent av nivåene før pandemien. IATA, som representerer rundt 290 medlemmer, har oppfordret regjeringer til å gi ytterligere økonomisk støtte for å forhindre at krisen i reisebransjen blir verre.

Uttalelsen fra IATA kommer etter at Europol sendte en advarsel om kriminelle som solgte falske Covid-19 testresultater til reisende, slik at de kunne komme seg rundt restriksjonene på grunn av pandemien. I januar fortalte Storbritannias Immigration Service Union Storbritannias Sky News at det ikke er noen måte for grenseansatte å validere Covid-19 tester for å sikre at de er legitime.

Kommentarer