Kristne ledere som støttet Trump bør bli anklaget av Vatikanet

Sean Penn.
Fra Breitbart. Tipset av Kirkehøyden. 

Den Venstre-orienterte skuespilleren, Sean Penn, erklærte fredag ​​at paven burde "anklage" evangeliske ledere som ikke klarer å fordømme den tidligere presidenten Donald Trump, og basere det grunnleggende om kristen tro i prosessen.

“Evangeliske ledere burde selv bli anklaget av Vatikanet hvis de ikke selv følger Nikki Haleys ledelse og sier klart at de ikke burde ha fulgt Satin [sic] inn i helvetes avgrunn. Men kanskje de er for opptatt på sexfester”, skrev Penn på sosiale medier.

Dessverre for Penn har paven ingen myndighet over ledere av protestantiske kirkesamfunn. Vatikanet utnevner eller fjerner ikke ledere utenfor den romersk-katolske kirken.

Penn reagerte på den tidligere South Carolina-guvernøren Nikki Haley, som en gang tjente som Trumps amerikanske ambassadør i FN, og sa til Politico at Trump var skyldig i å ha ansporet til opptøyer og insisterte på at republikanerne "ikke burde ha fulgt ham."

«Jeg tror ikke han kommer til å være inni bildet. Jeg tror ikke han kan. Han har falt så langt”, sa Haley til Politico. “Vi må erkjenne at han sviktet oss. Han gikk ned en sti han ikke burde ha gjort, og vi burde ikke ha fulgt ham."

Penn er ikke så aktiv på sosiale medier som andre venstreorienterte kjendiser - tenk Rob Reiner eller Alyssa Milano - men når han uttrykker seg politisk, er det ofte ganske komisk. I januar beskrev han Trump-støttespillere som terrorister, sammenlignet dem med al-Qaida, og sa den daværende presidenten var akkurat som Osama Bin Laden. Dager før det rådet han Trump til å ta cyanid som "en nåde for folk og land."

Penns rampestreker strekker seg også utover sosiale medier. I 2018 ga han ut en roman, Bob Honey Who Just Do Stuff, med en hovedperson som fantaserer om å myrde en Trump-lignende president.

4. februar angrep den aktivistiske skuespilleren sin egen veldedighet etter at to arbeidere klaget over de lange timene og mangelen på fordeler de har blitt utsatt for mens de jobbet for å vaksinere folk i California.

Kommentarer