Forskere avdekker ny rask 3D-organ printing

Fra RT

Forskere avdekker ny rask 3D-organ printing som er 10-50 ganger raskere enn dagens teknikker. 

Forskere ved universitetet i Buffalo har avduket sin nye 3D-utskriftsmetode med en utrolig video som viser hva som snart kan være fremtiden for rask, kunstig organproduksjon. 

Forskningsteamets utrolige syv sekunders video, som blir akselerert opp fra 19 minutter, viser utskrift av en hånd, noe som ville ta hele seks timer å lage ved hjelp av konvensjonelle 3D-utskriftsmetoder. 

"Teknologien vi har utviklet er 10-50 ganger raskere enn industristandarden, og den fungerer med store utvalgstørrelser som det har vært veldig vanskelig å oppnå tidligere”, sier studiens medforfatter Ruogang Zhao, Ph.D., medarbeider professor i biomedisinsk ingeniørfag. 

Teknikken kalles stereolitografi og bruker hydrogeler, et geleaktig stoff som brukes til å produsere bleier, kontaktlinser og, viktigst av alt, stillaser innen vevsteknikk. 

Universitetet i Buffalo-teamet oppnådde hydrogel-modeller i centimeter, som igjen reduserte deformasjonen av strukturer som noen ganger ble opplevd i andre 3D-utskriftsmetoder. 

I følge co-lead author, Chi Zhou, ville teamets metode være ideell for å skrive ut celler med innebygde blodkarnettverk, et skremmende perspektiv selv nå, men kanskje i en nær fremtid en mer vanlig medisinsk teknologi. 

Disse fremskrittene i 3D-utskrift er avgjørende for utviklingen av fullt fungerende 3D-trykte organer i en spirende krysning mellom produksjons- og biomedisinsk utstyrsindustri som kan redde utallige liv rundt om i verden i fremtiden. Bare i 2018 var det et sted i regionen med 146.840 organtransplantasjoner over hele verden.Kommentarer