NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

lørdag 20. mars 2021

Kamelonen Knut Arild Hareide

Av Dan Odfjell. 
 
Som samferdselsminister i den merkelige Erna Solberg-regjeringen fremviser Hareide seg igjen som en mellomting av en knehøne og en værhane. Han står plutselig ikke tilbake for noen i det å avgi norsk suverenitet til EU, mens han, som KrF-leder, argumenterte motsatt for større bruk av landets reservasjonsrett overfor EØS/EU-systemet. 

Derfor kaller jeg ham «kamelonen», et dyr som forandrer farge etter terrenget, dvs nå etter at han har inntatt regjeringskontorene. Det er vanskelige å forstå hvorfor Erna tok denne sosialisten med på laget, han som kjempet for en Jonas Gahr Støre regjering. Men politikkens u-prinsipielle veier er uransakelige, dog med en fellesnevner: det er makt og penger som styrer. Huff sier jeg. 
 
Verst, Hareide ledet KrF vekk fra den tradisjonelle kristendommen. Han ble en disippel for Kjell Magne Bondevik, som ødela partiet, utdannet som prest og uverdig selvforherligende. For øvrig presist som den svulstige Hareide. Disse to har mest skyld for partiets endelikt slik det nå avtegner seg til høsten. 

Om det var Hareide som sa det, husker jeg ikke, men et KrF-argument var at en stemme til PDK var en forspillet stemme. Allikevel stemte jeg PDK ved forrige valg og føler nå for å returnere argumentet, en stemme til KrF til høsten er en forspillet stemme. 
 
Avisen Nationen, gjennom sin journalist Eva Nordlund, var tøff i klypen og beskrev Hareide som en «pådriver» for oss EU underlagt, senest med hensyn til det norske jernbanenettet, som nå ligger under hans minister-rolle. EU argumenterer han for som den uforbederlige noksagten han er. Kanskje han fortjener en Judas-påstand? 

Fedrelands-kjemper kan vi iallfall ikke kalle ham. For EU er et Stor-Tyskland på nytt, nå sammen med Frankrike. Med en innvandringspolitikk og en tilhørende ytringsfrihetskneblende trang - av diktatoriske dimensjoner. For skal Europa fremtidig kunne regjeres med innvandringstrenden slik som nå, må demokratiet vike for noe totalitært. De uregjerlige krever et systemskifte, dvs for oss mer tvang og mindre frihet.
 
Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.