Virke advarer Erna: Kan bli vanskelig å betale ut lønn

Fra abcnyheter

Ifølge Virke har nedstengte bedrifter lønnsutgifter på 2,1 milliarder kroner nesten uten inntekter. I et brev ber de statsministeren sikre at ansatte får lønn.

Ifølge Virke sier 31 prosent av virksomhetene i de nedstengte kommunene at det er stor fare for at de ikke kan møte sine forpliktelser, som lønn, de neste månedene. 19 prosent sier det er reell risiko for konkurs.

Når bedrifter stenger ned, har arbeidsgiveren plikt til å betale lønn de ti første dagene av permitteringstiden. Denne tiden må kuttes til to, ber Virke om i et brev til statsminister Erna Solberg (H) og arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Ifølge Virke har arbeidsgivere i Viken, Oslo, Bodø, Brønnøy, Færder, Tønsberg og Holmestrand rundt 180 millioner kroner i lønnsutgifter hver dag til arbeidstakere som ikke får gjort jobben sin, og dermed heller ikke gitt bedriften inntekter.

I tillegg kommer arbeidsgiveravgift, og til sammen blir det 2,1 milliarder kroner i utgifter uten inntekt i en tidagersperiode, skriver Virke.

les hele saken på abcnyheter.

Kommentarer