NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

mandag 19. april 2021

Nigerias muslimske kommunikasjonsminister: 'Vi er alle glade når ikke-troende blir drept'

Fra Jihadwatch. Tipset av Kirkehøyden. 

Nå vet vi hvorfor Buhari-regjeringen har lovet å ødelegge Boko Haram-jihad-gruppen mange ganger de siste årene, men faktisk har gjort lite eller ingenting for å motsette seg gruppen eller hindre dens jihad mot kristne på noen meningsfull måte.

"Vi er alle glade når ikke-troende blir drept". Dette sier president Muhammadu Buharis kommunikasjonsminister.

Isa Aliyu Pantami erklærte en gang at han alltid var en lykkelig mann når han tenkte på massakren på dem han betraktet som vantro.

"Vi er alle glade når ikke-troende blir drept," sa Pantami. "Men sharia tillater ikke at vi dreper dem uten grunn."

"Vår nidkjærhet (hamasa) bør ikke gå foran vår lydighet mot den hellige loven," la han til.

Mr Pantamis kommentarer var innhold i tre lydopptak av hans lære på 2000-tallet, da han tok ekstreme posisjoner til støtte for den brutale utnyttelsen av Al Qaida og Taliban-elementer som var på kampanje for å utslette Vesten og erobre andre deler av verden.

Han kom med kommentarene mens han svarte på publikums spørsmål om hans syn på Osama Bin Laden under et foredrag om Taliban. Pantami sa om Bin Laden, den avdøde Al Qaida-lederen som var ansvarlig for å bringe World Trade Center ned i et angrep som krevde over 3000 menneskeliv i 2001: "Jeg anser ham fortsatt som en bedre muslim enn meg selv."

Pantamis kommentarer ble oversatt av professor Andrea Brigaglia, en afrikansk ekspert ved Napoli-universitetet i Italia. Den nigerianske lærde Musa Ibrahim fra University of Florida i USA bidro til avisen som utforsket begynnelsen av Boko Haram i Nigeria.

Topp journalutgiver academia.edu publiserte forskningen i mars 2019, flere måneder før Buhari tappet Pantami som minister. Pantamis voldelige forkynnelser, som han ga på Hausa og arabisk gjennom slutten av 1990-tallet og tidlig til midten av 2000-tallet, hadde i stor grad blitt rapportert i de vanlige nigerianske mediene.

Pantami returnerte ikke en forespørsel om kommentarer fra Peoples Gazette om hvorvidt han har unngått sine voldelige salafistiske synspunkter eller ikke...