Over 90% av de venezuelanske husholdningene sliter med å finne mat

Fra Breitbart. Tipset av Kirkehøyden. 

En venezuelansk ikke-statlig menneskerettighetsorganisasjon fant i en nasjonal meningsmåling at over 90 prosent av menneskene som bor i landet var usikre på matsituasjonen, konstaterte kontoret til president Juan Guaidó søndag.

Guaidó - som fortsatt er stort sett maktesløs til tross for sin status som den konstitusjonelle statsoverhode i landet - har gjentatte ganger fordømt regimet til den sosialistiske diktatoren Nicolás Maduro for å sulte det venezuelanske folket siden førstnevnte ble sverget inn som president tidlig på 2019, da Maduro sist legitime periode som president avsluttet. Sosialistisk dårlig forvaltning av økonomien og ekstrem korrupsjon fra Maduros fremste håndlangere har ødelagt det som en gang var Latin-Amerikas rikeste nasjon, og etterlot mange å stole på å spise søppel for å overleve eller overleve på knapt ett måltid om dagen siden minst 2016. En studie publiserte at 15 prosent av venezuelanerne avhengige av å konsumere matrester funnet i søppelbunker for å overleve.

Matsikkerhetsundersøkelsen fremhevet av kontoret til den legitime presidenten søndag ble publisert av Venezuelan Observatory for Food Security and Nutrition (OVSAN) i forrige uke. Undersøkelsen fant at bare ni prosent av venezuelanerne nyter mattrygghet, noe som betyr at de har en stabil matkilde de kan stole på og vet at de vil være i stand til å mate seg selv neste gang de er sultne.

De over 90 prosentene av venezuelanerne som ikke har garantert tilgang til mat, overgår antallet betydelig i en lignende undersøkelse av Human Rights Watch som ble publisert i 2018. På den tiden fant organisasjonen at 80 prosent av landet ikke kunne få tilgang til mengden mat de trengte å overleve og at den gjennomsnittlige venezuelaneren hadde mistet 24 pund ufrivillig i 2017. Vekttapstatistikken er den siste tilgjengelige i sitt slag for landet.

OVSAN-studien som ble publisert i forrige uke, viste at 55 prosent av venezuelanerne “begrenser forbruket av mat” for å sikre at de har noe å spise i fremtiden. Omtrent like mange, 56 prosent, bruker livssparing på å kjøpe mat. De aller fleste (74 prosent) kjøper det de spiser daglig ”for å kunne overleve.”

Annen bemerkelsesverdig statistikk inkluderer de 69,1 prosentene som sier at de ofrer klær, utdannelse eller andre grunnleggende behov for å ha råd til mat, og de 78,9 prosentene som svarte "ja" på spørsmål om de bruker "overlevelsestaktikk" for å finne daglig kaloriinntak.

Undersøkelsen undersøkte litt over 2000 hjem landsdekkende mellom desember 2020 og februar 2021.

Kommentarer